Országgyűlési képviselők kérnek elnöki kegyelmet Gerébnek
Exkluzív dokumentum jutott a családháló.hu birtokába. Az alább idézett levélben három kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet a hazai otthonszülés vezéralakjának, akit két év letöltendő fogházbüntetésre ítéltek.
2012. február 14. 10:25

Emlékezetes, hogy Czine Ágnes bírónő a másodfokú tárgyalást korábban azzal kezdte, hogy felidézte: májusban Schmitt Pál köztársasági elnök a Geréb Ágnes és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás megszüntetésére vonatkozó kegyelmi kérelmeket elutasította.

Amint azt már megírtuk, pénteken két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnest a Fővárosi Ítélőtábla. A korábbi 5 esztendő helyett 10 évre tiltották el a szülész-nőgyógyászi és szülésznői tevékenység gyakorlásától. Ezen kívül 1,5 millió forintnyi bűnügyi költséget is ki kell fizetnie. Egy év után sem szabadulhat feltételesen a doktornő. Gerébet otthonszülésekkel kapcsolatban egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt ítélték el.
 

Az országgyűlési képviselők levelét ide kattintva olvashatja el.

családháló.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó