KDNP: a szocialisták számoltassák el EP-képviselőiket!
A KDNP felszólítja a hazai szocialistákat, hogy számoltassák el EP-képviselőiket, derítsék fel, hogy milyen gazdasági lobbi érdekeit szolgálják a magyar választók szempontjai helyett.
2012. február 17. 14:06

Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője pénteken az MTI-hez írt közleményében azt írta, az Európai Parlament magyar szocialista képviselői "módszeresen, szinte már hivatásszerűen" a magyar nemzeti érdekek ellen dolgoznak. A kereszténydemokrata politikus szerint az EP-ben folytatott hisztériakeltéssel és hazudozással saját honfitársaik ellen, a magyar emberek érdeke ellen cselekszenek, a magyar gazdaság önálló mozgásterét igyekeznek csökkenteni, ezzel nemzetközi gazdasági társaságok malmára hajtva a vizet.

Magyarországon az a kép alakul ki a két szocialista képviselő brüsszeli tevékenységéről, hogy az egyértelműen mások javára szolgál. Göncz Kinga és Tabajdi Csaba legutóbbi akciója, az EP Magyarország-ellenes határozatának kezdeményezése és megszavazása "morális és politikai hazaárulás" - fogalmazott.
"Az MSZP hagyjon fel a gyalázatos nyílt hazaárulás háttértámogatásával és gondoljon saját politikai sorsára, amikor két képviselőjéről dönt" - zárta állásfoglalását a frakciószóvivő.

MTI
  • Ötödször választották miniszterelnöknek Orbán Viktort
    133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.
  • Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
    A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
  • Milliárdokért bomlik frakciókra a baloldal
    Súlyos aránytalanságok tapasztalhatók a jelenlegi frakciófinanszírozási rendszerben. Ezt bizonyítja, hogy bár az előző ciklushoz képest kevesebb baloldali képviselő jutott be az Országgyűlésbe, mégis milliárdokkal több állami támogatást kaphatnak. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a demokratikus költségek aránytalan megemelkedése miatt felmerülhet a szabályok arányos újragondolása.
MTI Hírfelhasználó