A cseh kormányfő az Európai Bizottság döntése ellen
Nehéz támogatni az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy részlegesen függesszék fel a Magyarországnak szánt jövőbeni kifizetéseket az Európai Unió kohéziós alapjából amiatt, hogy az ország nem tudta hatékonyan kezelni a túlzott deficitet - hangsúlyozta Petr Necas cseh miniszterelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.
2012. február 24. 17:13

Necas a közlemény szerint olyan végső eszköznek tekinti a felfüggesztést, amely akkor alkalmazandó, ha valamely uniós tagállam túllépi a deficithatárt és nem tesz megfelelő lépéseket a helyzet korrigálására.

Necas meggyőződése szerint a magyar kormány tudatában van az európai szinten vállalt kötelezettségeinek és megteszi a szükséges lépéseket, amelyeket meggyőzik majd az Európai Bizottságot: Magyarország őszintén törekszik arra, hogy kielégítő haladást érjen el a költségvetési fegyelmet illetően.

Az állásfoglalást a cseh kormányfő honlapján is közzétette.
http://www.vlada.cz/en/media-centrum/tiskove-zpravy/statement-of-the-prime-minister-regarding-the-european-commissions-proposal-to-suspend-future-payments-from-the-cohesion-fund-for-hungary-93270/

MTI nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó