A cseh kormányfő az Európai Bizottság döntése ellen
Nehéz támogatni az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy részlegesen függesszék fel a Magyarországnak szánt jövőbeni kifizetéseket az Európai Unió kohéziós alapjából amiatt, hogy az ország nem tudta hatékonyan kezelni a túlzott deficitet - hangsúlyozta Petr Necas cseh miniszterelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.
2012. február 24. 17:13

Necas a közlemény szerint olyan végső eszköznek tekinti a felfüggesztést, amely akkor alkalmazandó, ha valamely uniós tagállam túllépi a deficithatárt és nem tesz megfelelő lépéseket a helyzet korrigálására.

Necas meggyőződése szerint a magyar kormány tudatában van az európai szinten vállalt kötelezettségeinek és megteszi a szükséges lépéseket, amelyeket meggyőzik majd az Európai Bizottságot: Magyarország őszintén törekszik arra, hogy kielégítő haladást érjen el a költségvetési fegyelmet illetően.

Az állásfoglalást a cseh kormányfő honlapján is közzétette.
http://www.vlada.cz/en/media-centrum/tiskove-zpravy/statement-of-the-prime-minister-regarding-the-european-commissions-proposal-to-suspend-future-payments-from-the-cohesion-fund-for-hungary-93270/

MTI nyomán
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó