A Népszava baromnak titulálja a Klubrádióba betelefonálót
A Népszava szerkesztői üzenetében Andrassew Iván baromnak minősítette a Bolgár György műsorába betelefonáló hallgatót.
2012. február 27. 09:33

A kormánypárti médiák boldogan közlik a hírt: Vizsgálatot indított a Klubrádió múlt szerdai, Megbeszéljük című műsora miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Mert ugye egy betelefonáló a következőket mondta: "És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni. Ez elmélet. Ha likvidálják." A vád: Bolgár ezek után az adás megszakítása helyett még percekig beszélgetett a férfival. Ahogy egyébként szinte minden barommal szokott. Erre lehet építeni: fölhívatjuk Bolgárt, bemondunk valami egetverőt, aztán már lehet is indítani a vizsgálatot.

A fenti sorok a február 25-ei Népszavában jelentek meg, "A Szerkesztőtől".

A cikk célja: bebizonyítani, hogy Bolgár korrektül járt el az adásban. A bizonyítás az arisztotelészi retorika szabályai szerint zajlik, arra az esetre vonatkoztatva, amikor védhetetlent kell védeni. A szóló (az arisztotelészi értelemben védőbeszédet tartó rétor) nem a konkrét eseménnyel foglalkozik, hanem egy másik, bizonyos elemeiben párhuzamba állítható esetet mond el azzal a céllal, hogy a "vád tárgyát", azaz a Bolgár-esetet kisebbítse, semlegesítse.

Párhuzam gyanánt a szerző egy a blogjára küldött (elmebeteg) írást ismertet, szó szerint. Mit tegyünk, a szerző blogja nyilván az ilyenek virtuális találkahelye.

Mi az egészből a tanulság? Csak nem az, hogy a Népszava meg a Klubrádió barmok gyűjtőhelye?

Ja, és még egyet: a február 25-ei Népszavának 20 oldalon nem sikerült egyetlen sort sem áldoznia a kommunizmus áldozatainak emléknapjára. Százmillió áldozat ugyebár szóra sem érdemes.

Gondola
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó