A Népszava baromnak titulálja a Klubrádióba betelefonálót
A Népszava szerkesztői üzenetében Andrassew Iván baromnak minősítette a Bolgár György műsorába betelefonáló hallgatót.
2012. február 27. 09:33

A kormánypárti médiák boldogan közlik a hírt: Vizsgálatot indított a Klubrádió múlt szerdai, Megbeszéljük című műsora miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Mert ugye egy betelefonáló a következőket mondta: "És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni. Ez elmélet. Ha likvidálják." A vád: Bolgár ezek után az adás megszakítása helyett még percekig beszélgetett a férfival. Ahogy egyébként szinte minden barommal szokott. Erre lehet építeni: fölhívatjuk Bolgárt, bemondunk valami egetverőt, aztán már lehet is indítani a vizsgálatot.

A fenti sorok a február 25-ei Népszavában jelentek meg, "A Szerkesztőtől".

A cikk célja: bebizonyítani, hogy Bolgár korrektül járt el az adásban. A bizonyítás az arisztotelészi retorika szabályai szerint zajlik, arra az esetre vonatkoztatva, amikor védhetetlent kell védeni. A szóló (az arisztotelészi értelemben védőbeszédet tartó rétor) nem a konkrét eseménnyel foglalkozik, hanem egy másik, bizonyos elemeiben párhuzamba állítható esetet mond el azzal a céllal, hogy a "vád tárgyát", azaz a Bolgár-esetet kisebbítse, semlegesítse.

Párhuzam gyanánt a szerző egy a blogjára küldött (elmebeteg) írást ismertet, szó szerint. Mit tegyünk, a szerző blogja nyilván az ilyenek virtuális találkahelye.

Mi az egészből a tanulság? Csak nem az, hogy a Népszava meg a Klubrádió barmok gyűjtőhelye?

Ja, és még egyet: a február 25-ei Népszavának 20 oldalon nem sikerült egyetlen sort sem áldoznia a kommunizmus áldozatainak emléknapjára. Százmillió áldozat ugyebár szóra sem érdemes.

Gondola
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Kétharmad közelében a kormánypártok
  A mandátumok csaknem kétharmadát megszerezte a Fidesz—KDNP a megyei közgyűlésekben a vasárnapi választáson. A szocialista párt önállóan csupán tizenkét képviselői helyet szerzett, de közben kettő helyett három polgármesterük lett a megyei jogú városokban. Budapesten az ellenzék nyertese egyértelműen az MSZP lett, a párt összesen hat polgármestert ad, így néggyel növelték a kerületi vezetőik számát.
 • Külföldiek voksai dönthettek vasárnap több kerületben
  Az „autoriter, Európai Unió-ellenes, szélsőjobboldali” Fidesz elleni szavazásra hívott fel az az angol nyelvű szórólap, amely a Magyar Nemzet birtokába került.
 • Összetapasztották a nácit a komcsival
  Tisztességes, becsületes, szorgalmasan dolgozó polgármesterek, rendes magyar emberek vesztették el polgármesteri széküket. A munkájukat. A kerületeiket.
MTI Hírfelhasználó