Navracsics: 2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve
Intézményi és jogszabályi szintű lépéseket tesznek, hogy a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek ne váljanak az eljárás áldozataivá.
2012. február 28. 10:10

Navracsics Tibor közlése szerint 2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve. A miniszterelnök-helyettes a témában tartott keddi budapesti konferenciát megnyitó beszédében bejelentette, hogy intézményi és jogszabályi szintű lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek ne váljanak az eljárás áldozataivá.

Pintér Sándor belügyminiszter reményét fejezte ki, hogy jövő év végére megfelelő környezetet tudnak kialakítani a gyermekek kihallgatásához. A rendőrkapitányságokon kialakítandó gyermekbarát kihallgató szobákhoz ígérete szerint biztosítják a szükséges anyagi forrást.  

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a megelőzés fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, a gyermekek védelme mindannyiunk érdeke.

MTI nyomán
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
  • Nyílt hibridháborús hadüzenet a Székelyföldnek
    A megfélemlítés az egyik, talán legfontosabb célja a hibrid háborúnak. Bukarest ezúttal – akarva-akaratlanul – bevallotta, hogy háborút indított a Székelyföld ellen – még ha annak „csak” hibrid változatát is.
MTI Hírfelhasználó