Navracsics: 2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve
Intézményi és jogszabályi szintű lépéseket tesznek, hogy a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek ne váljanak az eljárás áldozataivá.
2012. február 28. 10:10

Navracsics Tibor közlése szerint 2012 a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve. A miniszterelnök-helyettes a témában tartott keddi budapesti konferenciát megnyitó beszédében bejelentette, hogy intézményi és jogszabályi szintű lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a bűncselekmény áldozatává vált gyermekek ne váljanak az eljárás áldozataivá.

Pintér Sándor belügyminiszter reményét fejezte ki, hogy jövő év végére megfelelő környezetet tudnak kialakítani a gyermekek kihallgatásához. A rendőrkapitányságokon kialakítandó gyermekbarát kihallgató szobákhoz ígérete szerint biztosítják a szükséges anyagi forrást.  

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a megelőzés fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, a gyermekek védelme mindannyiunk érdeke.

MTI nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó