Félmilliárd nyomában - mitől gazdagodik az MSZP?
Az MSZP továbbra sem kívánja megválaszolni, milyen körülmények között jutott több fővárosi ingatlan birtokába az elmúlt években.
2012. március 5. 13:25

Az elmúlt években négy ingatlant vásárolt az MSZP Budapesten. A Csepel.infó úgy vélte, nem csupán a vételi időpont, hanem az eladók személye is „érdekes”, így az ingatlanok tulajdoni lapjainak nyomába eredt. A meglelt dokumentumokból kiderül: a főváros XVII. kerületében 2007-ben megvásárolt lakást attól az Invest Alfa Kft.-től vették meg a szocialisták, melynek tulajdonosa Juhász Ferenc soroksári MSZP-s politikus. A vállalkozó cégei nagyjából 800 millió forint értékű megrendeléseket kaptak Csepel szocialista vezetése idején. Az ellenőrzésekből kiderült, a cégek a piaci árnál jóval drágábban dolgoztak, de volt olyan, fiktív munka is, melyről csupán számla készült, nem végezte el senki. Olyan esetről is tudunk, ahol a közbeszerzési pályázaton el sem induló cég nyert.

Egy másik MSZP-s pártingatlan kapcsán komoly vita bontakozott ki a Csepel.infó fórumán. A XXI. kerületben, a Kiss János altábornagy utcában még 2005-ben megvásárolt ingatlanra, no meg három másikra ugyanis 550 millió forintos kölcsönt vett fel a szocialista vezetés. Borka-Szász Tamás, a csepeli MSZP korábbi frakcióvezetője, a helyi Demokratikus Koalíció jelenlegi tagja a disputában úgy vélte, a hitellel és az ingatlanvásárlásokkal kapcsolatban az Állami Számvevőszéket kellene megkeresni, és gittrágásnak nevezte a találgatásokat. Állítása szerint a csepeli MSZP nem tudja, hogyan és mennyiért került tulajdonába a csepeli iroda.

Ábel Attila, a helyi Fidesz alelnöke a csepeli MSZP jelenlegi elnökéhez fordult a kérdésben. Szenteczky János válaszában kiemelte: mivel a Kiss János altábornagy utcai ingatlan a párt országos központjának a tulajdonát képezi, egyelőre nem tud válaszolni az adás-vételt és a hitelfelvételt firtató kérdésre. „Türelmet és egy kis időt kérek, míg a szükséges adatokat beszerzem” – írta az elnök.

csepel.info
Címkék: