Babakocsi-teszt: Vajon akadálymentes a Margit hid?
Apró javítanivalók akadnak, de összességében akadálymentesnek találta a Családháló csapata a Margit hidat. Mi derült ki még a csütörtöki, a BKK vezetőjével, Vitézy Dáviddal tartott bejáráson?
2012. március 8. 14:57

A több babakocsis szülőt is vonzó esemény a híd pesti oldaláról, a 4-6 villamos-megállóból startolt, így azonnal ki is derült az első orvosolni való probléma. A Duna felé ugyanis csak az aluljárón keresztül, lépcsőkön lehet megközelíteni a híd járdáját.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója gyorsan rövidre zárta a kérdést, bejelentette, hogy még ebben az évben elkészül a zebra mind a 2-es villamos, mind Újlipótváros felé.

Csoportunk a bal oldalon - természetesen kerülve a Nyugati pályaudvar felőli zebráig - ér a folyó fölé, akadálytalanul és zavartalanul jutunk a Margitszigeti lejáróhoz, noha nyilván többen vagyunk, mint egy átlag napon. A járdán elképzelhető persze, hogy csúcsidőszakban azért jól jöhet majd egy korlát, mert az autók igen közel húznak el mellettünk. A szigetnél - és ezt emelte ki a legfőbb pozitívumként a sajtótájékoztatón a Családháló szóvivője - megszűnt az aluljáró, így utcaszinten lehet átjutni gyalogosnak, babakocsisnak, kerekesszékesnek a Margitszigetre.

Regéczy Andrea kiemelte azt is, üdvözlendő a magas korlát, a széles járda a sziget közvetlen lejáratánál, ugyanakkor valóban megoldandó probléma a pesti hídfőnél a zebrahiány.

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni. 

családháló.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó