A csokoládé valóban jó a szívnek?
Egy új tanulmány felvetette, hogy a Valentin napra kapott szív-alakú csokoládés doboz talán igazi szívünkre is jó hatással lehet. A 42 kis klinikai kísérlet adatait összevető elemzés megállapította, hogy azok az emberek, akik csokit vagy kakaót esznek heteken, hónapokon át, csökken a vérnyomásuk és véredényfunkcióik is javulnak.
2012. március 9. 08:59

Általában a csokoládét fogyasztók alacsonyabb vérnyomással büszkélkedhetnek és némi fejlődés figyelhető meg náluk az átfolyás okozta értágulat terén is - ami azt nézi, hogy a véredények miként reagálnak a megnövekedett véráramra.

Emellett inzulin szintjük is csökkenést mutat. Ez pedig az a hormon, ami a vércukorszintet szabályozza. A magas inzulin szint megnöveli az esélyét a kettes típusú diabétesz kialakulásának - írja a Foxnews.

A kutatás eredményei, melyet az amerikai Clinical Nutrition című folyóirat publikált, messze állnak az első olyan megállapítástól, melyet a csokoládé szívre gyakorolt hatásával kapcsolatban írtak.

OrientPress Hírügynökség
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Új lendület az európai jobboldalnak
  A neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről – szögezte le Szánthó Miklós.
 • Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát
  Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.
 • Megújult a Bakáts téri templom Budapesten
  Felújították a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-főplébániatemplomot Budapest IX. kerületében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap szentmise keretében áldotta meg az épületet és szentelte fel a templom új oltárát.
MTI Hírfelhasználó