IKSZ: nemet mondunk a Tanácsköztársaságra, nemet mondunk a Népköztársaságra!
A Kun Béla és Rákosi Mátyás részvételével felálló Tanácsköztársaság rémuralmának 133 napja alatt tapasztalhatta meg először Magyarország, hogy milyen is a hétköznapok szocialista elnyomása.
2012. március 21. 19:35

93 évvel ezelőtt a mai napon kezdődött meg Magyarországon a Tanácsköztársaság 133 napos dicstelen rémuralma, melynek politikai előszobáját a Károlyi Mihály-féle Népköztársaság teremtette meg. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elutasítja a diktatúra minden formáját, ezért úgy véli, hogy ahogyan Kun Bélának, úgy Károlyi Mihálynak is a szoborparkban a helye, ahol szellemi örököseik „méltó körülmények” között róhatják le előttük tiszteletüket.

A Kun Béla és Rákosi Mátyás részvételével felálló Tanácsköztársaság rémuralmának 133 napja alatt tapasztalhatta meg először Magyarország, hogy milyen is a hétköznapok szocialista elnyomása: a vörösterror, Szamuely Tibor keretlegényei, a proletárdiktatúra példátlan pusztítást okozott 1919 Magyarországán. Ehhez a pusztításhoz azonban nélkülözhetetlen előzmény volt Károlyi Mihály Népköztársasága, mely megteremtette a szellemi és politikai alapokat a bolsevista rémuralomhoz. Bár pár hónap után a „Tanácsköztársaság-projekt” megbukott, 1945-ben a kommunisták – immáron külső fegyveres segítséggel – visszatértek, és hosszú évtizedek során kiteljesítették mindazt a rombolást, melyet elődeik egyszer már elkezdtek. Valóra válhatott így Kun Béla jövendölése: „Nemsokára vissza fogunk térni! Csak egyelőre odázzuk el a kommunista világuralmat – mert a proletariátus még nincs eléggé előkészítve eszméink befogadására!”

Az IKSZ mindig, minden helyzetben kiállt a szélsőséges eszmék és a diktatúrák ellen, legyenek azok akár jobb- vagy baloldaliak. Ahogy az Alaptörvény is fogalmaz: „Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését”. Ma, a Tanácsköztársaság megalapításának 93. évfordulóján arra hívjuk fel ezért a figyelmet, hogy sem Kun Bélának, sem Károlyi Mihálynak, sem az ő szellemi örökségüket vallóknak nincs keresnivalójuk a demokratikus magyar közéletben. Ahogy Kun Bélának, úgy Károlyi Mihálynak is a szoborparkban lenne a helye, ahol a népköztársasági eszme mai, elkötelezett hívei megfelelő díszletek mellett róhatnák le tiszteletüket „hőseik” előtt.

Mi, fiatal kereszténydemokraták úgy gondoljuk, hogy Kun Béla jövendölése még egyszer nem válhat valóra, a kommunisták nem térhetnek vissza, a kommunista múlttal el- és le kell számolnunk. Az IKSZ ezért is üdvözli a kommunista rendszer bűneit feltáró Nemzeti Emlékezet Bizottságának létrehozását, mely reményeink szerint is meg fogja nevezni a kommunista diktatúra felelős vezetőit, meg fogja vizsgálni mai közéleti szerepüket. Elengedhetetlennek tartjuk azt is, hogy döntés szülessen végre a kiemelt nyugdíjakról, valamint a kommunista belügy és erőszakszervezetek működésének megítéléséről is, mert úgy gondoljuk: csak az igazság kimondása az, ami szabaddá tesz.

Stágel Bence

országgyűlési képviselő, KDNP

elnök, IKSZ
 

Gaal Gergely

elnökhelyettes, IKSZ

iksz.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó