Visszavonták Schmitt Pál kisdoktori címét - frissítve!
A SOTE Szenátusa úgy döntött: visszavonják a köztársasági elnök kisdoktori címét.
Utoljára frissítve: 2012. március 29. 23:00
2012. március 29. 19:11

Tulassay Tivadar az Egyetem Szenátusa nevében bejelentette: a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített értekezés nem felel meg a tudományetikai módszerének. A címet a szenátus visszavonja 33:4 arányban.

Tulassay hozzátette: az egyetem az ügyet lezártnak tekinti.

Az országnak a jelenlegi nehéz helyzetében olyan köztársasági elnökre van szüksége, aki köztiszteletben áll bel- és külföldön egyaránt – közölte korábban a Professzorok Batthyány Körének elnöksége.

Schmitt Pál államfő várhatóan az esti órákban érkezik haza szöuli látogatásáról.

A hazafelé tartó államfő nem nyilatkozott a frankfurti repülőtéren

A dél-koreai Szöulból hazafelé tartó köztársasági elnök csütörtök este a frankfurti repülőtéren nem kívánt nyilatkozni az MTI Hírcentrum tudósítójának azzal kapcsolatban, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonja az államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címét.

A hivatalos külföldi látogatásáról Magyarországra tartó Schmitt Pál a Budapestre közlekedő menetrend szerinti repülőjáratra történő átszállás közben nem kívánt nyilatkozni - hangzott el az m1 esti Híradójában.

Az MTI Hírcentrum tudósítójának beszámolója szerint a köztársasági elnök a frankfurti repülőtér kiemelt személyek várójában értesült az egyetem szenátusának döntéséről. A hírműsorban elhangzott, hogy az államfő előbb szeretné megismerni a döntés hivatalos indoklását, s azt követően áll a nyilvánosság elé, akár már pénteken.

Elsőként szállt le a gépről Budapesten a köztársasági elnök, autóba szállt, és nem a reptér épületei felé indult a konvoj, hanem egyenesen a gazdasági kijáratok felé vette az irányt.

Index, mno, MTI
  • A botránykoalíció cinikus stratégiája
    Orbán Viktor Magyarország történelmi távlatokban is leggyűlöletesebb, leghazugabb ellenzékével szemben áll helyt.
  • Csütörtökön kezdődik a fiatalok oltása
    Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
  • Varga Mihály: Ösztönző fiskális hozzáállásra van szükség
    Segítő, ösztönző, támogató fiskális hozzáállásra van szükség 2023-ig; a kormány egyensúlyra törekszik, de 2022 még a mérsékelt hiánycsökkentés éve lesz - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Portfoliónak adott, hétfőn közölt interjújában, ahol azt is elmondta, nem lát túlfűtöttségi kockázatot a gazdaságban.
MTI Hírfelhasználó