Este nyilatkozik a közszolgálati televíziónak Schmitt Pál
Schmitt Pál este a közszolgálati televízióban a Híradó után ad választ minden felvetődő kérdésre. Egyensátorban Dorosz Dávid, az "LMP hőse".
Utoljára frissítve: 2012. március 30. 13:47
2012. március 30. 13:21

Ezt közölte Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője a Sándor-palota előtt várakozó újságírókkal pénteken.

A Sándor-palotánál péntek délelőtt tüntetők gyűltek össze, az LMP sátrakat állított fel a hivatalnál. Ismert, a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken arról tájékoztatott: Schmitt Pál lemondta részvételét péntekre meghirdetett programjain.

A hivatalvezető megkérte az elnöki palota előtt ülősztrájkkal demonstrálókat, hogy költözzenek át az épület előtti füves területre. Ennek az érintettek nem tettek eleget, mint Dorosz Dávid LMP-s politikus az MTI-nek elmondta: nem mozdulnak, amíg Schmitt Pál le nem mond, ha kell, az éjszakát is ott töltik.

Egy időben a hivatalvezető tájékoztatójával egy három autóból álló konvoj hajtott ki a Sándor-palotából; az MTI úgy tudja, a köztársasági elnök ezek egyikével elhagyta az épületet.

Vona Gábor tiszavasvári sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik nem számol azzal a lehetőséggel, hogy a kisdoktori címtől megfosztott Schmitt Pál hivatalában marad, ezért a párt azt javasolja, hogy az államfő lemondása után közvetlenül válasszák meg az új köztársasági elnököt. Gyurcsány (DK) viszont pártegyeztetéssel választana. Az MSZP pillanatnyilag pártelnöki harcaiban elfoglalt.

MTI, mno, gondola
  • A botránykoalíció cinikus stratégiája
    Orbán Viktor Magyarország történelmi távlatokban is leggyűlöletesebb, leghazugabb ellenzékével szemben áll helyt.
  • Csütörtökön kezdődik a fiatalok oltása
    Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
  • Varga Mihály: Ösztönző fiskális hozzáállásra van szükség
    Segítő, ösztönző, támogató fiskális hozzáállásra van szükség 2023-ig; a kormány egyensúlyra törekszik, de 2022 még a mérsékelt hiánycsökkentés éve lesz - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Portfoliónak adott, hétfőn közölt interjújában, ahol azt is elmondta, nem lát túlfűtöttségi kockázatot a gazdaságban.
MTI Hírfelhasználó