A háború eszkalálódik?
Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.
2012. április 13. 10:28

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.

A miniszterelnök röviddel ezelőtt, azaz április 13-án reggel a nemzeti főadón súlyos bejelentéseket tett – szokása szerint könnyed modorban, aminek megvan az a sajnálatos következménye, hogy az emberek nem veszik eléggé komolyan.

Mit tudhattunk meg?

Először is azt, hogy az IMF minden valós indok nélkül halogatja az érdemi tárgyalást a magyar hitelről.

Másodszor pedig azt, hogy a köztársasági elnök személye nem lesz meglepetés.

Miről van itt szó?

A helyzet egyértelmű: Orbán Viktor bejelentette: tudja, hogy az ő feje a tét.

Mi itt, a net szögletében, megengedhetjük magunknak a kimondás luxusát: Orbán Viktor, kormánya és parlamenti bázisa politikai élethalálharcban áll. A tét: Magyarország népe és államvezetése elfogadja-e a rá kiosztott szerepet vagy sem.

A magyarokra kiosztott szerep: a mindenkori véradó szerepe, azaz vérével (értsd: pénzével, gazdasági és természeti erőforrásaival) kiszolgálja a fejlett Nyugat igényeit vagy sem.

Az EU – Orbán ezt sajnos túl udvariasan fogalmazta meg – elhagyta önmagát. Alapítói a nemzetek testvéri békeszövetségének és szerves egyesülésének kereteként álmodták meg és gründolták. Mostanra viszont szimpla gyarmattartó szervezeti forma, amelynek legfőbb mozgatóereje, hogy a nagy multik minél több hasznot szívhassanak magukba.

Magyarország esetében a német kancellár asszony és a francia elnök, illetve e két állam vezetése nyersen megmutatta már az igazi énjét.

Nincs és nem is lesz IMF-hitelkeret Magyarországnak, amíg Orbán nem távozik. Erre garancia Merkel és „Sarko”.

Orbán Viktor élete egyik nagy döntése előtt áll. Lemondhat, elmehet nyugdíjba vagy horgászni. Maradhat, és akkor Magyarország nyakán belátható ideig nem lazul a hurok.

És elmehet köztársasági elnöknek – hogy erre mit lépne a Nyugat, momentán talány. Valószínűleg kitalálnának újabb indokokat, amiért egy posztorbáni kormánynak sem adnák meg a hitelkeretet.

Orbán azt mondta: az IMF-nek jó Egyiptom is, jó minden, csak Magyarország nem jó.

Orbánnak igaza van. A Nyugat, az EU-t uraló multivilág nem hajlandó lemondani a Magyarországon elért extraprofit-pozícióiról.

Meglehet, belátható időn belül szembesülni fogunk egy nyers kérdéssel: ha marad az Orbán-kormány, nem lesz benzin, korlátozni fogják a villanyszolgáltatást.

Ez álprobléma lesz. Ugyanis a benzin- meg egyéb közszolgáltatások korlátozása akkor is rövid időn belül esedékes gond lesz, ha megmaradna (visszaállna) az orbáni „forradalom” előtti helyzet.

Ugyanis egyetlen dolgot nem szabad elfelejtenünk: Magyarország kivérzett. Olyan demográfiai, szellemi, mentális és akaraterőbeli hiányok tátonganak a magyar népben, amelyek a rövid időn belüli összeomlást prognosztizálják.

A legjobb, ami jelenleg történhet velünk, az az, ha mielőbb összeomlik ez a hazug gazdasági rendszer. Ez a rendszer, amelyik velejéig erkölcstelen, a bűnt szolgálja (a külföldi kizsákmányolást és a belföldit is, amennyiben a munkálkodó, alkotó embereket nyomorítja meg, a dologtalanok javára).

Hosszú távon jobban járnánk, ha azonnal összeomlana az országot külföldről „finanszírozó”, valójában kiszipolyozó hitelrendszer, mi pedig elkezdenénk gyalog járni – és rövidesen mindenkinek lenne munkája, feladata, életének napi értelme, és még azelőtt visszafoglalnánk a hazánkat, mielőtt mások foglalják el.

Weiss A. Manfréd
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó