A háború eszkalálódik?
Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.
2012. április 13. 10:28

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.

A miniszterelnök röviddel ezelőtt, azaz április 13-án reggel a nemzeti főadón súlyos bejelentéseket tett – szokása szerint könnyed modorban, aminek megvan az a sajnálatos következménye, hogy az emberek nem veszik eléggé komolyan.

Mit tudhattunk meg?

Először is azt, hogy az IMF minden valós indok nélkül halogatja az érdemi tárgyalást a magyar hitelről.

Másodszor pedig azt, hogy a köztársasági elnök személye nem lesz meglepetés.

Miről van itt szó?

A helyzet egyértelmű: Orbán Viktor bejelentette: tudja, hogy az ő feje a tét.

Mi itt, a net szögletében, megengedhetjük magunknak a kimondás luxusát: Orbán Viktor, kormánya és parlamenti bázisa politikai élethalálharcban áll. A tét: Magyarország népe és államvezetése elfogadja-e a rá kiosztott szerepet vagy sem.

A magyarokra kiosztott szerep: a mindenkori véradó szerepe, azaz vérével (értsd: pénzével, gazdasági és természeti erőforrásaival) kiszolgálja a fejlett Nyugat igényeit vagy sem.

Az EU – Orbán ezt sajnos túl udvariasan fogalmazta meg – elhagyta önmagát. Alapítói a nemzetek testvéri békeszövetségének és szerves egyesülésének kereteként álmodták meg és gründolták. Mostanra viszont szimpla gyarmattartó szervezeti forma, amelynek legfőbb mozgatóereje, hogy a nagy multik minél több hasznot szívhassanak magukba.

Magyarország esetében a német kancellár asszony és a francia elnök, illetve e két állam vezetése nyersen megmutatta már az igazi énjét.

Nincs és nem is lesz IMF-hitelkeret Magyarországnak, amíg Orbán nem távozik. Erre garancia Merkel és „Sarko”.

Orbán Viktor élete egyik nagy döntése előtt áll. Lemondhat, elmehet nyugdíjba vagy horgászni. Maradhat, és akkor Magyarország nyakán belátható ideig nem lazul a hurok.

És elmehet köztársasági elnöknek – hogy erre mit lépne a Nyugat, momentán talány. Valószínűleg kitalálnának újabb indokokat, amiért egy posztorbáni kormánynak sem adnák meg a hitelkeretet.

Orbán azt mondta: az IMF-nek jó Egyiptom is, jó minden, csak Magyarország nem jó.

Orbánnak igaza van. A Nyugat, az EU-t uraló multivilág nem hajlandó lemondani a Magyarországon elért extraprofit-pozícióiról.

Meglehet, belátható időn belül szembesülni fogunk egy nyers kérdéssel: ha marad az Orbán-kormány, nem lesz benzin, korlátozni fogják a villanyszolgáltatást.

Ez álprobléma lesz. Ugyanis a benzin- meg egyéb közszolgáltatások korlátozása akkor is rövid időn belül esedékes gond lesz, ha megmaradna (visszaállna) az orbáni „forradalom” előtti helyzet.

Ugyanis egyetlen dolgot nem szabad elfelejtenünk: Magyarország kivérzett. Olyan demográfiai, szellemi, mentális és akaraterőbeli hiányok tátonganak a magyar népben, amelyek a rövid időn belüli összeomlást prognosztizálják.

A legjobb, ami jelenleg történhet velünk, az az, ha mielőbb összeomlik ez a hazug gazdasági rendszer. Ez a rendszer, amelyik velejéig erkölcstelen, a bűnt szolgálja (a külföldi kizsákmányolást és a belföldit is, amennyiben a munkálkodó, alkotó embereket nyomorítja meg, a dologtalanok javára).

Hosszú távon jobban járnánk, ha azonnal összeomlana az országot külföldről „finanszírozó”, valójában kiszipolyozó hitelrendszer, mi pedig elkezdenénk gyalog járni – és rövidesen mindenkinek lenne munkája, feladata, életének napi értelme, és még azelőtt visszafoglalnánk a hazánkat, mielőtt mások foglalják el.

Weiss A. Manfréd
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Megpróbálják besározni a történelmi megemlékezést
  Sokan megpróbálják elvitatni Magyarország történelmi érdemeit, amit az ország 1989-ben tanúsított – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma este című műsorában. A Századvég jogi szakértője a hétfőn Sopronba látogató Angela Merkel német kancellárt érő nemzetközi bírálatokra reagált.
 • Alaptalan támadás Maróth Miklós ellen
  Szisztematikus, politikai motivációktól sem mentes támadás indult Maróth Miklós ellen, miután elfogadta az egykori akadémiai kutatóhálózatot irányító új testület vezetői posztját. Az ellenzéki sajtóban a professzor CEU-n tanító régi ellenfeleinek vádjait elevenítették fel kritikaként, miközben Maróth Miklós munkáját nemzetközi szakmai körökben is elismerés övezi.
 • Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken
  A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a német egységgel.
MTI Hírfelhasználó