A háború eszkalálódik?
Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.
2012. április 13. 10:28

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja világosan kijelölte a jövőnket.

A miniszterelnök röviddel ezelőtt, azaz április 13-án reggel a nemzeti főadón súlyos bejelentéseket tett – szokása szerint könnyed modorban, aminek megvan az a sajnálatos következménye, hogy az emberek nem veszik eléggé komolyan.

Mit tudhattunk meg?

Először is azt, hogy az IMF minden valós indok nélkül halogatja az érdemi tárgyalást a magyar hitelről.

Másodszor pedig azt, hogy a köztársasági elnök személye nem lesz meglepetés.

Miről van itt szó?

A helyzet egyértelmű: Orbán Viktor bejelentette: tudja, hogy az ő feje a tét.

Mi itt, a net szögletében, megengedhetjük magunknak a kimondás luxusát: Orbán Viktor, kormánya és parlamenti bázisa politikai élethalálharcban áll. A tét: Magyarország népe és államvezetése elfogadja-e a rá kiosztott szerepet vagy sem.

A magyarokra kiosztott szerep: a mindenkori véradó szerepe, azaz vérével (értsd: pénzével, gazdasági és természeti erőforrásaival) kiszolgálja a fejlett Nyugat igényeit vagy sem.

Az EU – Orbán ezt sajnos túl udvariasan fogalmazta meg – elhagyta önmagát. Alapítói a nemzetek testvéri békeszövetségének és szerves egyesülésének kereteként álmodták meg és gründolták. Mostanra viszont szimpla gyarmattartó szervezeti forma, amelynek legfőbb mozgatóereje, hogy a nagy multik minél több hasznot szívhassanak magukba.

Magyarország esetében a német kancellár asszony és a francia elnök, illetve e két állam vezetése nyersen megmutatta már az igazi énjét.

Nincs és nem is lesz IMF-hitelkeret Magyarországnak, amíg Orbán nem távozik. Erre garancia Merkel és „Sarko”.

Orbán Viktor élete egyik nagy döntése előtt áll. Lemondhat, elmehet nyugdíjba vagy horgászni. Maradhat, és akkor Magyarország nyakán belátható ideig nem lazul a hurok.

És elmehet köztársasági elnöknek – hogy erre mit lépne a Nyugat, momentán talány. Valószínűleg kitalálnának újabb indokokat, amiért egy posztorbáni kormánynak sem adnák meg a hitelkeretet.

Orbán azt mondta: az IMF-nek jó Egyiptom is, jó minden, csak Magyarország nem jó.

Orbánnak igaza van. A Nyugat, az EU-t uraló multivilág nem hajlandó lemondani a Magyarországon elért extraprofit-pozícióiról.

Meglehet, belátható időn belül szembesülni fogunk egy nyers kérdéssel: ha marad az Orbán-kormány, nem lesz benzin, korlátozni fogják a villanyszolgáltatást.

Ez álprobléma lesz. Ugyanis a benzin- meg egyéb közszolgáltatások korlátozása akkor is rövid időn belül esedékes gond lesz, ha megmaradna (visszaállna) az orbáni „forradalom” előtti helyzet.

Ugyanis egyetlen dolgot nem szabad elfelejtenünk: Magyarország kivérzett. Olyan demográfiai, szellemi, mentális és akaraterőbeli hiányok tátonganak a magyar népben, amelyek a rövid időn belüli összeomlást prognosztizálják.

A legjobb, ami jelenleg történhet velünk, az az, ha mielőbb összeomlik ez a hazug gazdasági rendszer. Ez a rendszer, amelyik velejéig erkölcstelen, a bűnt szolgálja (a külföldi kizsákmányolást és a belföldit is, amennyiben a munkálkodó, alkotó embereket nyomorítja meg, a dologtalanok javára).

Hosszú távon jobban járnánk, ha azonnal összeomlana az országot külföldről „finanszírozó”, valójában kiszipolyozó hitelrendszer, mi pedig elkezdenénk gyalog járni – és rövidesen mindenkinek lenne munkája, feladata, életének napi értelme, és még azelőtt visszafoglalnánk a hazánkat, mielőtt mások foglalják el.

Weiss A. Manfréd
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Vízilabda Eb - Huszonegy év után aranyérmes a magyar válogatott
  A magyar válogatott nyerte a Duna Arénában rendezett vízilabda Európa-bajnokság férfitornáját: Märcz Tamás együttese a vasárnapi döntőben drámai csatában, ötméteresek után 14-13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot.
 • Robotok hozzák el a munka és a társadalom megújulását
  Megjósolhatatlan a munkaerőpiaci hatása a digitalizációnak, abban ugyanakkor egyetértenek a szakértők, hogy kevesebb munkásra vagy akár gépkocsivezetőre lesz szükség. Ők sem válnak haszontalanná, mivel a teherautókat felváltó önvezető drónok vagy a szalagmunkások helyét átvevő robotok irányításához rájuk is szükség lesz.
 • Közvetlen konzultáció kezdődik az érintettekkel a gyöngyöspatai iskolaügyben
  Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó