Megint eldurrant az agy, inkább ezzel függhet össze József Attila "suttogása"
2012. április 13. 11:17

(...) sokszázmillió forintot fizetnek ki a mi nehezen összeadott adóforintjainkból egy Fidesz-közeli tulajdonosokkal rendelkező vállalkozásnak azért, hogy megtudjuk: nekünk most jó.

Ezzel függ össze József Attila elhurcolása is.

Amikor reggelente Orbán miniszterelnök, dr. Schmitt és a kormánypárti képviselők vonultak be az országházba, a tekintélyt sohasem tisztelő Attila odasúgta rendszeresen nekik: " Szabad ésszel nem adom ocsmány módon a szolga ostobát." Ez még doktor Schmittnek is fájt. Doktor Orbán, akkor döntötte el, hogy az ő hazájában nincs helye a költőnek, mikor az ezt vetette oda neki: "Az erőszak bűvöletében mit bánja sok törvényhozó, hogy mint pusztul el szép fajunk!"

Dési János, Népszava
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
 • Vívó-vb - Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
  Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie. A 26 éves orosz már sokkal nagyobb falatnak bizonyult, de Siklósi még nála is jobb napot fogott ki, ezt jelezte, hogy a nehéz helyzetekből is ki tudott keveredni.
 • Naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
  Naponta 11 keresztényt ölnek meg a világon hite miatt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban, a vallásszabadság előmozdításáról tartott második konferencián helyi idő szerint csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó