Göncz Kingának és "társainak" ítélték az idei második Sánta kutya-díjat
Göncz Kinga szocialista EP-képviselőnek és "társainak" ítélte oda a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság az idei második Sánta Kutya-díjat - közölte Czakó Gábor szóvivő.
2012. április 13. 15:20

A szóvivő közleményében azt írta: a díjazottak "elévülhetetlen érdemeiket az Európai Unió intézményeiben kifejtett folyamatos magyarellenes rágalmazásaikkal szerezték."

Legutóbb idén január 13-án, az LMP-nek ítélték oda a Sánta Kutya-díjat."A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság látván, hogy a Lehet Más a (gyöngyös) Pata - az SZDSZ legújabb generációjaként - mindig kiállt azért, ami Másnak jó, de cigánynak, magyarnak stb. egyaránt rossz, kiérdemelte a Sánta Kutya-díjat" - ismertette akkor a bizottság döntését az MTI-vel Czakó Gábor író, publicista, a civilek alkotta bizottság egyik tagja. Ezt megelőzően Heller Ágnes filozófusnak ítélte oda a díjat a bizottság, akit indoklásuk szerint "az európai ugaron tolongó, Magyarországot önmagától hivatásszerűen védelmező internacionalisták közül" választottak.

Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is.

A testület 1996 szeptembere óta minden 13-ára eső pénteki napon ítéli oda a Sánta Kutya-díjat, amelyben azok részesülhetnek, akik a grémium szerint közvélemény félretájékoztatásában jeleskednek.

MTI
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó