Göncz Kingának és "társainak" ítélték az idei második Sánta kutya-díjat
Göncz Kinga szocialista EP-képviselőnek és "társainak" ítélte oda a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság az idei második Sánta Kutya-díjat - közölte Czakó Gábor szóvivő.
2012. április 13. 15:20

A szóvivő közleményében azt írta: a díjazottak "elévülhetetlen érdemeiket az Európai Unió intézményeiben kifejtett folyamatos magyarellenes rágalmazásaikkal szerezték."

Legutóbb idén január 13-án, az LMP-nek ítélték oda a Sánta Kutya-díjat."A Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság látván, hogy a Lehet Más a (gyöngyös) Pata - az SZDSZ legújabb generációjaként - mindig kiállt azért, ami Másnak jó, de cigánynak, magyarnak stb. egyaránt rossz, kiérdemelte a Sánta Kutya-díjat" - ismertette akkor a bizottság döntését az MTI-vel Czakó Gábor író, publicista, a civilek alkotta bizottság egyik tagja. Ezt megelőzően Heller Ágnes filozófusnak ítélte oda a díjat a bizottság, akit indoklásuk szerint "az európai ugaron tolongó, Magyarországot önmagától hivatásszerűen védelmező internacionalisták közül" választottak.

Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is.

A testület 1996 szeptembere óta minden 13-ára eső pénteki napon ítéli oda a Sánta Kutya-díjat, amelyben azok részesülhetnek, akik a grémium szerint közvélemény félretájékoztatásában jeleskednek.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó