Nagy László az MKB Veszprémhez igazol
Nagy László elhagyja a Barcelona kézilabdacsapatát, és az MKB Veszprémhez igazol.
2012. május 2. 14:09

Enric Masip, a katalán klub technikai igazgatója spanyol lapok beszámolója szerint szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az átlövő elszerződik, és a magyar klubnál folytatja pályafutását.


    Szörnyi Attila, Nagy menedzsere az MTI érdeklődésére délutánra ígért megerősítést.


    A 31 esztendős, szegedi nevelésű Nagy 2000 óta játszik a Barcelonában, háromszor nyert spanyol bajnokságot és kupát, kétszer Bajnokok Ligáját és egyszer EHF Kupát. A játékos a múlt pénteken kapta meg a spanyol állampolgárságot, így akár az ibériai ország válogatottjában is szerepelhetne a londoni olimpián.


    Masip jelezte, hogy a Barcelona a játékospályafutása utáni évekre is kiterjedő szerződést kínált Nagynak húszszázalékos fizetésemeléssel, de nem tudnak versenyezni olyan ajánlattal, amelyik több mint kétszeresére emelné a játékos eddigi jövedelmét. Hozzátette: Naggyal még nincs írásos megállapodás.

A technikai igazgató jelezte: az átlövő már közölte velük, hogy aláírt a Veszprémhez, ezzel meglepetést okozott, már csak azért is, mert a klub még harcban áll a bajnoki címért, és egy ilyen jellegű bejelentés nem tesz jót az öltözői légkörnek.


    A magyar válogatottal az athéni olimpián negyedik, a 2009-es horvátországi vb-n hatodik Nagy 2009. június 21-én játszott legutóbb a nemzeti csapatban, majd attól kezdve különféle indokokkal mindig távolmaradt. Aztán 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. A spanyol állampolgárságot múlt pénteken kapta meg, így akár spanyol színekben is játszhatna a londoni olimpián, mivel az előírt kötelező hároméves kihagyást idén június 21-én teljesíti.


    Az átlövőnek eredetileg jövő nyárig érvényes szerződése van a Barcelonával. A korábbi hírek szerint egyéves szerződés-hosszabbítást ajánlottak neki, most viszont Masip már másról beszélt.


Ahhoz, hogy Nagy László az MKB Veszprémbe igazolhasson idén nyáron, a magyar klubnak ki kell őt vásárolnia - az ár elvileg hárommillió euró -, és külön szerződést kell kötnie a Veszprémnek és a játékosnak. 

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - aki nyáron távozik az MKB Veszprém vezetőedzői posztjáról - az MTI-nek kiemelte, hogy a két klub között jelenleg nincs érvényes szerződés, egyeztetés zajlik, és mivel Nagy Lászlónak eredetileg a jövő nyárig érvényes szerződése van a Barcelonával, így azt sem lehet tudni, hogy az átlövő mikor érkezne.


    "Meg kell várni, miként tud megállapodni a két klub, és majd ennek ismeretében lehet arról dönteni, illetve beszélni a játékossal, hogy szeretne-e ismét a magyar válogatottban pályára lépni" - tette hozzá Mocsai.

mti
  • EURO-2020 - Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
    A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.
  • Magyarország fényekben
    Magyar nemzeti színekkel világított az ország a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzés alatt 2021. június 23-án.
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó