Lemondott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter
A tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök.
Utoljára frissítve: 2012. május 3. 14:36
2012. május 3. 13:09

Ezt jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön magyar újságíróknak Kazahsztán fővárosában, Asztanában, ahol Orbán Viktor vezetésével kétnapos látogatást tesz egy magyar kormányzati-üzleti delegáció.

Balog Zoltán: nagy megtiszteltetés a miniszteri jelölés

Nagy megtiszteltetésnek nevezte Balog Zoltán a miniszteri jelölését, a megbízatást elvállalta, és mint az MTI-vel közölte, a feladatot a legjobb tudása szerint fogja ellátni.

Terveiről és minden egyéb részletkérdésről a parlamenti bizottsági meghallgatásokon kíván beszámolni - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Balog Zoltán.

Balog Zoltán 2010. június 2-ától a második Orbán-kormányban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkári posztját tölti be.

A miniszteri posztról távozó Réthelyi Miklós levelében azt írta: "a Nemzeti Együttműködés Kormányának minisztereként a kormány megalakulása óta minden erőmmel, gondolatommal és cselekedetemmel szolgáltam a kormány célkitűzéseit azon minisztérium vezetőjeként, amely - Miniszterelnök úr szavait idézve - a kormány szinte felének működését jelenti".

A távozó miniszter úgy látja: a rábízott feladatot munkatársaival megvalósította, de - mint írta -, a jövőben a minisztérium vezetése a napi politikai életben tevőlegesen részt vevő személyt kíván.

Szijjártó Péter csütörtökön újságíróknak azt mondta: Réthelyi Miklós már 2010-ben jelezte, hogy félidőben lemond majd miniszteri posztjáról.

A miniszterelnök megköszönte a távozó tárcavezetőnek az elmúlt két évben végzett munkáját, és nagyrabecsüléséről biztosította őt.

Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e további lépések a kormányátalakításban, a szóvivő azt válaszolta: Orbán Viktor hozott ilyen döntéseket, de azokról majd akkor tájékoztatják a nyilvánosságot, ha véglegesek lesznek, és nyilvánosságra kell kerülniük.

MTI
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó