Cohn-Benditék "alulról" szerveznék újra Európát
A felülről, gyakran lakói akarata ellenére irányított Európai Unió helyett alulról szerveződő uniót szeretne létrehozni a '68-as értelmiségiek nemzetközi csapata. Daniel Cohn-Benditék Mi vagyunk Európa című kiáltványát már Demszky Gábor, Esterházy Péter és Kertész Imre is aláírta – írja az Index.
2012. május 4. 12:52

A kiáltvány aláírói európai békehadtestet szeretnének létrehozni, és a fiatalok önkéntes munkájával akarják megszüntetni az európai válságot. A mozgalmárok szerint európai civil társadalmat kellene létrehozni, amely akár új, alulról építkező európai alkotmányt is megfogalmazhatna.

Az aláírók között van Helmut Schmidt volt német szocdem kancellár, Jürgen Habermas '68-as főideológus, Anthony Giddens Blair-tanácsadó, s magyar részről többek között Demszky Gábor, Esterházy Péter, Kertész Imre, Magyar Bálint, Fischer Iván, Konrád György és Schiff András írták alá a kiáltványt – olvasható az Indexen.

index.hu
  • Jog-ÁVH
    Amíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek.
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
MTI Hírfelhasználó