Franciaország: meg kell menteni az euróövezetet
Franciaország kizárólag Görögország euróövezetben tartásán fáradozik, Görögországnak ez ügyben rendkívül erős támogató üzenetre van szüksége, és nincs B terv – mondta vasárnap a francia kormány európai ügyekért felelős minisztere, Bernard Cazeneuve.
2012. május 20. 16:12

 „Szilárd elhatározásunk, hogy megmentsük az euróövezetet, Görögország euróövezeti tagságát fenn kell tartani, és ezért mindent meg kell tenni. Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek támogatólag kísérik Görögország erőfeszítéseit” – mondta a miniszter vasárnap, az Europe 1 rádiónak nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy készül-e valamiféle B terv, van-e munkacsoport, amely Görögország kiválására készít elő forgatókönyvet, Bernard Cazeneuve így válaszolt: „Az egyetlen csoport, amelyben dolgozom, és amelyben egész kormányzatunk és minisztereink dolgoznak, az a csoport, amely gondoskodni kíván Görögország euróövezeti tagságának fenntartásáról”.

„A bizalom gyors visszaállítása végett olyan körülményeket kell teremteni, hogy Európa rendkívül erős támogató üzenetet küldhessen Görögországnak. Ebben az üzenetben persze figyelmeztetni kell a görögöket és a görög kormányt is a saját felelősségére a közfinanszírozás rendezésében” – mondta a miniszter.

MTI - MNO nyomán
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc
  Úgy tűnik, Trianon-ügyben fellángolt a kultúrharc, amit még az elején jó lenne szolid mederbe terelni. Tekintettel arra, hogy az idén lesz a trianoni békediktátum centenáriuma.
 • Felbecsülhetetlen erő rejlik a diaszpóra magyarságában
  Ma már a diaszpóra magyarsága is a nemzetünk része, és az anyaország is úgy tekint rájuk, ahogy az őket megilleti – jelentette ki lapunknak a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa. Szilágyi Péter szerint a diaszpórában élők támogatására létrehozott programok megerősítették a világban elszórtan élő honfitársainkat, helyi közösségei­ket.
 • A magyar közvélemény elfogadhatatlannak tartotta a trianoni békeszerződést
  Magyarország kisállammá vált az Osztrák–Magyar Monarchia első világháborús veresége és összeomlása következtében. A trianoni döntés értelmében korábbi hatalmi pozíciója mellett elvesztette lakosságának egyharmadát és területének kétharmadát. A trianoni határokat az ország közvéleménye egyöntetűen igazságtalannak, elfogadhatatlannak és ideiglenesnek tartotta.
MTI Hírfelhasználó