Franciaország: meg kell menteni az euróövezetet
Franciaország kizárólag Görögország euróövezetben tartásán fáradozik, Görögországnak ez ügyben rendkívül erős támogató üzenetre van szüksége, és nincs B terv – mondta vasárnap a francia kormány európai ügyekért felelős minisztere, Bernard Cazeneuve.
2012. május 20. 16:12

 „Szilárd elhatározásunk, hogy megmentsük az euróövezetet, Görögország euróövezeti tagságát fenn kell tartani, és ezért mindent meg kell tenni. Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek támogatólag kísérik Görögország erőfeszítéseit” – mondta a miniszter vasárnap, az Europe 1 rádiónak nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy készül-e valamiféle B terv, van-e munkacsoport, amely Görögország kiválására készít elő forgatókönyvet, Bernard Cazeneuve így válaszolt: „Az egyetlen csoport, amelyben dolgozom, és amelyben egész kormányzatunk és minisztereink dolgoznak, az a csoport, amely gondoskodni kíván Görögország euróövezeti tagságának fenntartásáról”.

„A bizalom gyors visszaállítása végett olyan körülményeket kell teremteni, hogy Európa rendkívül erős támogató üzenetet küldhessen Görögországnak. Ebben az üzenetben persze figyelmeztetni kell a görögöket és a görög kormányt is a saját felelősségére a közfinanszírozás rendezésében” – mondta a miniszter.

MTI - MNO nyomán
  • Baljós, ha a baloldal kerül hatalomra
    Mi folyik az Európai Parlamentben: annyi féle jobboldali csoportosulás és szövetség van, de nincs köztük egység és feltehetően lesznek még szakadások. Ez szomorú, mert bár a számok tükrében a jobboldalnak jelentős ereje van az intézményben, egyébként megoldható apróbb véleménykülönbségek miatt mégis a gyakorlatban kisebbségben, ellenzékben van.
  • Bayer Zsolt: Karácsony a barlangban - Kgeri példáltan tahósága
    Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte a különbséget önmaga és a miniszterelnök között.
  • Orbán: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését
    Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.
MTI Hírfelhasználó