Franciaország: meg kell menteni az euróövezetet
Franciaország kizárólag Görögország euróövezetben tartásán fáradozik, Görögországnak ez ügyben rendkívül erős támogató üzenetre van szüksége, és nincs B terv – mondta vasárnap a francia kormány európai ügyekért felelős minisztere, Bernard Cazeneuve.
2012. május 20. 16:12

 „Szilárd elhatározásunk, hogy megmentsük az euróövezetet, Görögország euróövezeti tagságát fenn kell tartani, és ezért mindent meg kell tenni. Olyan intézkedésekre van szükség, amelyek támogatólag kísérik Görögország erőfeszítéseit” – mondta a miniszter vasárnap, az Europe 1 rádiónak nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy készül-e valamiféle B terv, van-e munkacsoport, amely Görögország kiválására készít elő forgatókönyvet, Bernard Cazeneuve így válaszolt: „Az egyetlen csoport, amelyben dolgozom, és amelyben egész kormányzatunk és minisztereink dolgoznak, az a csoport, amely gondoskodni kíván Görögország euróövezeti tagságának fenntartásáról”.

„A bizalom gyors visszaállítása végett olyan körülményeket kell teremteni, hogy Európa rendkívül erős támogató üzenetet küldhessen Görögországnak. Ebben az üzenetben persze figyelmeztetni kell a görögöket és a görög kormányt is a saját felelősségére a közfinanszírozás rendezésében” – mondta a miniszter.

MTI - MNO nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Bayer Zsolt: Van máááásik!
  Aztán jött a másik ellenzéki mantra: nincs elég lélegeztetőgép. Kiderült, hogy van 2560, és még jön egy csomó. Ez nagyjából 60 ezer megbetegedésig elegendő. Ekkor átálltak másra.
 • Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be
  Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Fölvetette: hol voltak az EU-nak a járványügyi hivatalban sok pénzért dolgozó emberei, és ők miket mondtak a koronavírusról január-februárban.
 • A védtelen Európa és a szereptévesztésben lévő NATO
  A Defender 2020 NATO-hadgyakorlat célja nem a valós fenyegetések elleni védelem, úgymint az illegális bevándorlás és a mindenkit elpusztítani képes Covid-19, hanem a – szerintük – sokkal veszélyesebb ellenfél, Oroszország elképzelt agressziójának megfékezése. Hogy is van ez?
MTI Hírfelhasználó