Újabb terézvárosi ingatlanpanamák?
Megerősítette a rendőrség, hogy a BFRK nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki volt VI. kerület önkormányzati tisztségviselőket és képviselőket.
2012. június 2. 10:25

A BRFK közleménye szerint a gazdaságvédelmi nyomozók az elmúlt napokban tizenhárom embert hallgattak ki gyanúsítottként a VI. kerületi önkormányzat tulajdonában levő ingatlanok elidegenítése miatt folytatott nyomozás során.    

Az adatgyűjtés, valamint az igazságügyi ingatlanforgalmi szakértői vélemények szerint a volt önkormányzati tisztségviselők és képviselők 2,3 milliárd forint kárt okoztak. Az ügyben többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

A BRFK emlékeztetett: az érintett ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya korábban vádemelési javaslattal élt a Fővárosi Főügyészségen a Budapest VI. kerület, Andrássy út 47. szám alatti ingatlan ügye miatt, ez az eljárás jelenleg már bírósági szakban van.

Az MTI Hírcentrum pénteken számolt be arról, hogy ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi szocialista polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában péntek este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást.
 

MTI
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ismét kiderült: a Momentum nemzetáruló!
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közleményben reagált az ellenzéki párt újabb nemzetárulására.
 • A migránskvóta fenyegetése fennmaradt
  Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.
 • Rétvári: a köznevelés a természetvédelmet szolgálja
  Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.
MTI Hírfelhasználó