Gól nélküli döntetlen az írek ellen
A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 0-0-s döntetlent játszott a Európa-bajnokságra készülő ír csapattal, a Puskás Ferenc Stadionban.
2012. június 4. 23:08

Az ír válogatott megszakítás nélkül 14. meccsén maradt veretlen, legutóbb 2011. március 29-én kapott ki.

A magyar együttes legközelebb augusztus 15-én lép pályára, amikor Izraelt fogadja, szintén felkészülési mérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország-Írország 0-0

Puskás Ferenc Stadion, 10 ezer néző, v.: Kenn Hansen (dán)
sárga lap: Korcsmár (43.), illetve Ward (58.)

Magyarország:

Bogdán Ádám - Varga József, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter (Kádár Tamás, 70.) - Gyurcsó Ádám (Koltai Tamás, 87.), Szakály Péter (Szabics Imre, 67.), Pintér Ádám (Vanczák Vilmos, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Koman Vladimir, Szalai Ádám (Németh Krisztián, 78.)

Írország:

Shay Given (Keiren Westwood, a szünetben) - John O'Shea, Sean St. Ledger, Richard Dunne, Stephen Ward - Damien Duff (Stephen Hunt, 63.), Keith Andrews (Darron Gibson, 66.), Glenn Whelan (Paul Green, 85.), Aiden McGeady - Robbie Keane (Simon Cox, 61.), Kevin Doyle (Jon Walters, a szünetben)

Húsz perces késéssel indult a felkészülési találkozó, mert a tervezett kezdés előtt heves esőzés kezdődött, amelyhez viharos erejű szél és égdörgés társult, a csapatoknak meg kellett szakítaniuk a bemelegítést. A játékvezető, a dán Kenn Hansen úgy döntött, amíg villámlik a stadion légterében, addig biztosan nem kezdődhet el a meccs. Az akadály hamarosan elhárult, és bár az eső továbbra is esett, 20:50 órakor elkezdődhetett a mérkőzés, amelyet a helyszínen tekintett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.

A csapatok eleinte ismerkedtek egymással és a felázott pálya talajával, majd az írek léptek fel kezdeményezőbben, több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A magyar játékosok sem adták fel a támadásokat. A csúszós füvön számos ígéretes lehetőség adódott a csapatok előtt.

Az első félidő közepén meddő mezőnyfölénybe került a magyar csapat, de ekkor a vendégek szigorítottak védekezésükön, beálltak a tizenhatosuk környékére, és kevés teret engedtek a házigazdák próbálkozásainak. A magyar játékosokon nem látszott a pénteken, Csehországban 2-1-re megnyert meccs okozta fáradtság, Szalai Ádám például kétszer is csak az ellenfél kapusával állt szemben, de mindkét ziccerét elrontotta.

A szünet után is rendkívül veszélyesen rohamozta vendége kapuját a magyar csapat, de továbbra sem járt sikerrel, ami a gólszerzést illeti, a hátsóalakzat viszont fellazult, így az íreknek is voltak lehetőségei. A játékrész második felében csökkent az iram, de a hazaiak így is megszerezhették volna a győzelmet, ám Szabics Imre lövését a 83. percben Stephen Hunt a gólvonalról ki tudta rúgni, így gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

A magyar válogatott a helyzetek számát és a mezőnyfölény mértékét tekintve közelebb állt a győzelemhez, és a csehek elleni siker után ismét egyenlő ellenfele volt egy Európa-bajnoki résztvevő csapatnak.

MTI
MTI Hírfelhasználó