A családbarát adórendszer növelte a gyermekvállalási kedvet
Az egykulcsos, arányos adórendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az egykulcsos adóval együtt bevezetett családi adókedvezmény ösztönzi a családokat a gyermekvállalásra, ami már a születések számának jelentős emelkedésében is megmutatkozik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.
2012. június 21. 17:53

A kormány 2010-ben, a hivatalba lépése után bevezetett egy olyan családbarát adórendszert, amelynek köszönhetően tavaly nyolcszázezer szülő megközelítőleg 160 milliárd forintnyi családi adókedvezményt tudott érvényesíteni. A családbarát adórendszernek köszönhetően közel 20 százalékkal nőtt a háromgyermekesek reálkeresete - hangsúlyozza a tárca a közleményében.


Kiemelik: az arányos, munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszerben tehát bekövetkezett egy szemléleti váltás, amely szerint az állam a gyermek neveléséhez szükséges jövedelmet a családnál hagyja.


Az idén eddig 5,2 százalékkal született több gyermek, mint 2011 azonos időszakában, az eddig megismert adatok bizakodásra adnak okot.


A gyermekvállalást ösztönző kormányzati lépéseknek - amelyeknek fontos eleme a családi adókedvezmény - köszönhetően sikerült megállítani azt a születésszám csökkenést, amelyet a korábbi kormányok rendkívül hátrányos intézkedései előidéztek - írja közleményében az NGM.

mti
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó