Megnyílt az első Szentkirályi Oxigénbár
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megnyitotta első oxigénbárját Siófokon, a 100 éves, felújított Víztoronyban.
2012. június 22. 16:07

A kávézóként működő Szentkirályi Oxigénbár egyedisége abban rejlik, hogy – a Balatonnál először – 90-95%-os oxigént szippanthat az ide betérő vendég. Az ünnepélyes átadón bemutatkozott az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával díszített Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvíz is. A népszerű eredeti oxigénes Szentkirályi ásványvíz változatok forgalma tavaly (2010-hez képest) megduplázódott.

A siófoki főtér felújításának alkalmából rendezett négy napos ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseményén a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője mellett Dr. Gruber Attila, országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke, Dr. Balázs Árpád, Siófok Város polgármestere és Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet és Turisztikai Egyesület elnöke avatta fel a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában üzemelő, különleges helyszínt.

A Balaton „fővárosa”, Siófok 2012. június 21-24. között négy napos fesztivál keretében avatja fel a főtéren véghezvitt felújítási munkák eredményeit (pl.: a Sió Pláza, a Széchenyi szobor és a Víztorony). Ennek egyik kiemelkedő eseménye, hogy átadják Siófok legjellegzetesebb épületét, az idén 100 éves Víztornyot is, amely otthont ad az első Szentkirályi Oxigénbárnak. A város kilátóként is funkcionáló jelképének egyik felső szintjén mától kávézóként működik a piacvezető magyar ásványvízmárka oxigénbárja, amely elsősorban a cég oxigénnel dúsított ásványvizének népszerűsítésére jött létre.

Az impozáns Víztoronyban üzemelő, 66,5 m2 alapterületű oxigénbár egy időben 25-30 vendég kiszolgálására alkalmas. Egyedisége pedig abban rejlik, hogy a Balatonon és környékén először nyílik alkalma a helybélieknek és turistáknak arra, hogy az egészségre jótékonyan ható oxigént szippantsanak. (Az ehhez szükséges – percenként 5 literes teljesítményű –, ún. oxigén koncentrátor berendezés a levegőből állít elő 90-95%-os oxigént.)

A Szentkirályi Oxigénbár ünnepélyes átadóján a cég vezetője bemutatta legújabb fejlesztésüket is: a Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvizet. Az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával bevont PET palack mindössze 100 000 példányban készül évente, amelyet először nagykereskedelmi területen kezdenek el terjeszteni. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. testvércége, a Vitapress Kft. volt az első cég a világon, amely ezt a fóliás technológiát használta ital termék (gyermekpezsgők) díszítéseként szolgáló címkézésre.

A Szentkirályi a 1,5 literes oxigénnel dúsított ásványvíz alapú ital gyártását 2007 decemberében kezdte meg, az értékesítés pedig 2008 januárjában indult. Ezzel a fejlesztéssel a cég a wellness és fitnesz piacon, valamint a HoReCa területén is az oxigénnel dúsított víz élettani előnyeire szeretné felhívni a figyelmet. Az oxigén éltető ereje és frissítő, lazító, méregtelenítő, sejtregeneráló, testileg és lelkileg teljesítménynövelő hatása kétségtelen, de a kutatások szerint környezetünk oxigéntartalma – az ókorban 30-40%, egy évszázada 22% volt – ma a nagyvárosokban csupán 18%.

Az oxigénnel dúsított Szentkirályi ásványvizek forgalma (a 1,5 literes PET palackok) a népszerűségnek és a 2011 júliusában történt új bevezetéseknek (0,75 literes PET és 0,33 gasztro üvegpalackok) köszönhetően az előző évhez képest 2011-ben megduplázódott (2,65 millió palack fogyott, 123 millió forint értékben). Az idei első 5 hónapban a terveknek megfelelően alakulnak az eladási számok ebben a szegmensben és további növekedéssel számolnak.

„Számunkra is fontos a belföldi turizmus fejlesztése, ehhez csatlakozunk az oxigénbárunkkal. Ezzel a kuriózummal is szeretnénk hozzájárulni a hazai értékek növeléséhez. Keressük a hasonló, kiemelkedő minőségű helyeket Magyarországon, ahol létjogosultsága lenne újabb oxigénbárok megnyitásának,amelyek a tervek szerint franchise rendszerben működnek majd.– mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A négy napos ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseményén a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője mellett Dr. Gruber Attila, országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke, Dr. Balázs Árpád, Siófok Város polgármestere és Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet és Turisztikai Egyesület elnöke avatta fel a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában üzemelő, különleges helyszínt.

gondola.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Irányváltásra van szükség az európai politikában
  Teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
 • Karácsonyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat
  Amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.
 • A tudomány alapjait vizsgálták a díjazott kvantumfizikusok
  A kvantumfizikai véletlen szerepének pontosításában végeztek döntő fontosságú kísérleteket a fizikai Nobel-díjjal kitüntetett tudósok, akiknek az eredményei alapvető jelentőségűek a kvantuminformatika fejlődésében és a kvantumtitkosításban is - mondta Csanád Máté fizikus, az ELTE Természettudományi Kar Fizikai Intézet Atomfizikai Tanszékének egyetemi tanára az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó