Megnyílt az első Szentkirályi Oxigénbár
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megnyitotta első oxigénbárját Siófokon, a 100 éves, felújított Víztoronyban.
2012. június 22. 16:07

A kávézóként működő Szentkirályi Oxigénbár egyedisége abban rejlik, hogy – a Balatonnál először – 90-95%-os oxigént szippanthat az ide betérő vendég. Az ünnepélyes átadón bemutatkozott az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával díszített Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvíz is. A népszerű eredeti oxigénes Szentkirályi ásványvíz változatok forgalma tavaly (2010-hez képest) megduplázódott.

A siófoki főtér felújításának alkalmából rendezett négy napos ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseményén a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője mellett Dr. Gruber Attila, országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke, Dr. Balázs Árpád, Siófok Város polgármestere és Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet és Turisztikai Egyesület elnöke avatta fel a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában üzemelő, különleges helyszínt.

A Balaton „fővárosa”, Siófok 2012. június 21-24. között négy napos fesztivál keretében avatja fel a főtéren véghezvitt felújítási munkák eredményeit (pl.: a Sió Pláza, a Széchenyi szobor és a Víztorony). Ennek egyik kiemelkedő eseménye, hogy átadják Siófok legjellegzetesebb épületét, az idén 100 éves Víztornyot is, amely otthont ad az első Szentkirályi Oxigénbárnak. A város kilátóként is funkcionáló jelképének egyik felső szintjén mától kávézóként működik a piacvezető magyar ásványvízmárka oxigénbárja, amely elsősorban a cég oxigénnel dúsított ásványvizének népszerűsítésére jött létre.

Az impozáns Víztoronyban üzemelő, 66,5 m2 alapterületű oxigénbár egy időben 25-30 vendég kiszolgálására alkalmas. Egyedisége pedig abban rejlik, hogy a Balatonon és környékén először nyílik alkalma a helybélieknek és turistáknak arra, hogy az egészségre jótékonyan ható oxigént szippantsanak. (Az ehhez szükséges – percenként 5 literes teljesítményű –, ún. oxigén koncentrátor berendezés a levegőből állít elő 90-95%-os oxigént.)

A Szentkirályi Oxigénbár ünnepélyes átadóján a cég vezetője bemutatta legújabb fejlesztésüket is: a Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvizet. Az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával bevont PET palack mindössze 100 000 példányban készül évente, amelyet először nagykereskedelmi területen kezdenek el terjeszteni. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. testvércége, a Vitapress Kft. volt az első cég a világon, amely ezt a fóliás technológiát használta ital termék (gyermekpezsgők) díszítéseként szolgáló címkézésre.

A Szentkirályi a 1,5 literes oxigénnel dúsított ásványvíz alapú ital gyártását 2007 decemberében kezdte meg, az értékesítés pedig 2008 januárjában indult. Ezzel a fejlesztéssel a cég a wellness és fitnesz piacon, valamint a HoReCa területén is az oxigénnel dúsított víz élettani előnyeire szeretné felhívni a figyelmet. Az oxigén éltető ereje és frissítő, lazító, méregtelenítő, sejtregeneráló, testileg és lelkileg teljesítménynövelő hatása kétségtelen, de a kutatások szerint környezetünk oxigéntartalma – az ókorban 30-40%, egy évszázada 22% volt – ma a nagyvárosokban csupán 18%.

Az oxigénnel dúsított Szentkirályi ásványvizek forgalma (a 1,5 literes PET palackok) a népszerűségnek és a 2011 júliusában történt új bevezetéseknek (0,75 literes PET és 0,33 gasztro üvegpalackok) köszönhetően az előző évhez képest 2011-ben megduplázódott (2,65 millió palack fogyott, 123 millió forint értékben). Az idei első 5 hónapban a terveknek megfelelően alakulnak az eladási számok ebben a szegmensben és további növekedéssel számolnak.

„Számunkra is fontos a belföldi turizmus fejlesztése, ehhez csatlakozunk az oxigénbárunkkal. Ezzel a kuriózummal is szeretnénk hozzájárulni a hazai értékek növeléséhez. Keressük a hasonló, kiemelkedő minőségű helyeket Magyarországon, ahol létjogosultsága lenne újabb oxigénbárok megnyitásának,amelyek a tervek szerint franchise rendszerben működnek majd.– mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A négy napos ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseményén a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője mellett Dr. Gruber Attila, országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke, Dr. Balázs Árpád, Siófok Város polgármestere és Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet és Turisztikai Egyesület elnöke avatta fel a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában üzemelő, különleges helyszínt.

gondola.hu
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó