Egy olimpiai bajnok vallomása: „Minden a családban dől el”
A sport fontosságáról és a család hihetetlen erejéről beszélt a Családhálónak adott interjújában Fábián László, hatszoros világ-, ötszörös Európa-bajnok olimpiai győztes öttusázó. A négygyermekes családapa az Orczy Park ügyvezető igazgatójaként otthont ad a Családháló rendezvényének, a Családháló Olimpiának is.
2012. június 25. 09:23

- Túl vagyunk az Európa-bajnokság csoportkörén. A Chams Sport Pub tulajdonosaként gyakran nézi a meccset a vendégekkel?

- Változó a gyakorlat, mind a három étteremben voltam már lent az EB ürügyén, de az igazi élvezet egyértelműen az, amikor otthon a hat éves kisfiammal ugrándozunk a kedvenc csapatunk sikeréért. Az egyértelmű favorit számunka Spanyolország, de minden meccsen megtaláljunk a szimpatikus gárdát. A spanyolok címvédését várjuk, bár ahogy Nyilasi Tibi is megfogalmazta, valójában még nem tudjuk, mire is képesek, mert a csoportmeccsek alatt nem kellett megmutatniuk tudásukat. Eddig az Eb-n jó mérkőzéseket láthattunk, egyik sem volt előre lefutott kilencven perc.

- Az öttusázók szereplése sem az Londonban. Mit vár tőlük?

- Nagyon bízom abban, hogy a két-két férfi és női öttusázónk harcban lesz az éremért, vagy akár az érmekért. Az pedig már a remény kategóriába tartozik, hogy valamelyikük a dobogó legfelső fokára állhat fel az olimpián. Egy biztos, mindannyiukat alkalmasnak tartom a sikerekre. Bizakodásomat az utánpótlás pozitív helyzete is erősíti: rengeteg tehetséges fiatallal találkoztam az elmúlt időben.

- Esetleg a volt csapatagokkal, Mizsér Attilával és Martinek Jániossal együtt szorítanak majd az érmekért augusztusban?

- Természetesen a mai napig tartjuk a kapcsolatot a fiúkkal, de megmondom őszintén, én a helyszínen szeretnék szurkolni az öttusa sikerekért, arról pedig nem tudok, hogy Attila és Jani is így tervezné. Ugyanakkor örömmel venném a társaságukat Londonban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

családháló.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
 • Németország félrekezelt háborúja
  Angela Merkel szavakban tagadja a háború létezését, de tetteivel támogatja annak eszkalálódását.
 • Sorosék gyengítik a forintot
  A járvány okozta pénzpiaci bizonytalanságot kihasználva Soros Györgyék kíméletlen támadásokat intéznek a forint ellen. A spekulánstól eddig sem voltak idegenek a hasonló lépések, éppen ezért számos ország haragját kivívta. A Magyar Nemzet a következő napokban bemutatja a milliárdos legismertebb ügyleteit. Sorozatunkat az angol font elleni támadásával kezdjük.
MTI Hírfelhasználó