A földrengés sújtotta vidékre látogatott a pápa
A májusi földrengés sújtotta Emilia Romagna tartományban tett kedden látogatást XVI. Benedek pápa.
2012. június 26. 17:56

„Nem vagytok és nem lesztek egyedül” – jelentette ki az egyházfő az érintett körzetek lakói előtt mondott beszédében a Modena közeli Rovereto sulla Secchia településén. A Vatikánból az északolasz Emilia Romagnába helikopterrel érkezett pápa a május 20-ai és 29-ei földrengés leginkább érintett településeit kereste fel.

XVI. Benedek az egyház segítségéről biztosította a földrengést szenvedett térséget azt ígérve, hogy a Caritas katolikus szervezet részt vesz az újjáépítésben. A pápa a földrengésben meghalt 26 áldozatért is imádkozott, közöttük Ivan Martini atyáért, Rovereto plébánosáért, aki temploma Szűz Mária szobrának mentése közben veszítette életét.

A megmentett szobrot a pápai látogatás idején állították ki. „XVI. Benedek látogatása jelzésértékű volt, az egybeesett a földrengés sújtotta térségnek nyújtandó állami segítségről való kormánydöntésekkel” – hangoztatta Franco Gabrielli, a katasztrófavédelem vezetője.

MTI nyomán
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó