A földrengés sújtotta vidékre látogatott a pápa
A májusi földrengés sújtotta Emilia Romagna tartományban tett kedden látogatást XVI. Benedek pápa.
2012. június 26. 17:56

„Nem vagytok és nem lesztek egyedül” – jelentette ki az egyházfő az érintett körzetek lakói előtt mondott beszédében a Modena közeli Rovereto sulla Secchia településén. A Vatikánból az északolasz Emilia Romagnába helikopterrel érkezett pápa a május 20-ai és 29-ei földrengés leginkább érintett településeit kereste fel.

XVI. Benedek az egyház segítségéről biztosította a földrengést szenvedett térséget azt ígérve, hogy a Caritas katolikus szervezet részt vesz az újjáépítésben. A pápa a földrengésben meghalt 26 áldozatért is imádkozott, közöttük Ivan Martini atyáért, Rovereto plébánosáért, aki temploma Szűz Mária szobrának mentése közben veszítette életét.

A megmentett szobrot a pápai látogatás idején állították ki. „XVI. Benedek látogatása jelzésértékű volt, az egybeesett a földrengés sújtotta térségnek nyújtandó állami segítségről való kormánydöntésekkel” – hangoztatta Franco Gabrielli, a katasztrófavédelem vezetője.

MTI nyomán
  • Jó ötlet a fiatalok adómentessége
    A mostani modellben egy 25 éves pályakezdő már jó eséllyel szerez annyi tapasztalatot és/vagy végzettséget, hogy jövedelme növekedésével kompenzálja a megszűnő adókedvezményt. Mások a családalapítás optimális idejében az szja-kedvezményt felcserélik a családi adókedvezménnyel. A patrióta gazdaságpolitika most is az emberek élethelyzetéhez igazított megoldásokat kínál.
  • Minél több vakcinának kell lennie Magyarországon
    Emberéletek múlnak a vakcinán, és minden élet számít, ezért fontos, hogy minél több vakcina legyen Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • Agrárium: 1457 vállalkozás kapott támogatást
    Az Agrárminisztérium által életre hívott Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programban 1457 vállalkozás kapott támogatást 6,8 milliárd forint értékben - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton.
MTI Hírfelhasználó