Tűhegynyi segítség az olimpikonjaink számára
Idén tavasszal térítésmentes programot hirdetett a magyar olimpikonok számára a Kovalenko Klinika. A mintegy 10 éves gyakorlattal és több, mint 5000 mozgásszervi beteg kezelési tapasztalatával rendelkező doktornőnél megforduló olimpikonok közül Kovács Katalinnal, Zwickl Dániellel és Bor Barnával beszélgettünk.
2012. június 27. 13:51

Kicsi ország, gyenge gazdaság, az egyetlen mentsvár évtizedek óta a magyarok számára a sportsikerek. Olimpikonjaink szereplését rendkívül komoly figyelem övezi, természetesen mindez a londoni nyári olimpiai játékok előtt sincsen másképp. Érdekesség, hogy a nyári ötkarikás játékokon szerzett 160 aranyéremmel, és összesen 463 éremmel Magyarország a legeredményesebb olyan nemzet, amely még nem rendezett olimpiát.

Szempont a gyorsaság

A sikerek ellenére olimpikonjaink helyzete messze nem rózsás. Az edzői kar külföldre áramlása mellett a sportolók orvosi háttérországa is rendkívül bizonytalan. Éppen ez a helyzet ihlette meg dr. Kovalenko Marinát is, aki 3-5 kezeléses térítésmentes programot hirdetett meg a kvalifikációt szerzett sportolók számára. Véleménye szerint az élsportolókkal szemben felállított ”légy és tűrj” elv hosszú távon fenntarthatatlan, hiszen már csak akkor kerülnek orvos elé, mikor a baj már hosszú évek óta fenn áll. Tudni kell – folytatja a doktornő -, hogy a sportolók folyamatos és intenzív terhelése iszonyatosan kizsigereli a szervezetet, ezért olykor korrekciókra van szükség. Csakhogy a világversenyek és a bajnokság között alig van idő a regenerálódásra, ezért a sportolóknak gyorsan és rendkívül hatékonyan kell javulniuk.

Olimpikonjaink közül Berki Krisztián tornász, Kátai Gyula és Harcsa István ökölvívók, Nagy Viktor, Gór Nagy Miklós és Szívós Márton vízilabdázók, Kovács Katalin kajakozó, Zwickl Dániel asztaliteniszező, Bór Barna cselgáncsos és Detrei Diána szörfös- kapott kezelést a doktornőtől, aki kitért arra is, a beavatkozás az edzők jóváhagyásával történtek meg.

dr. Kovalenko Marina a beavatkozás részleteiről szólva úgy fogalmazott, ez egy alternatív kezelési mód, a lényege, hogy mi komplexen a probléma okát próbáljuk meg kezelni, nem pedig tünetmentesíteni akarunk. Ez a kezelés hat a gerincre, az izmokra és a belső szövetekre is. Célunk a szervezet hosszú távú önkorrekciójának a javítása. Ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban gyógyulnak, majd ritkulnak a sérülések, ami egy sportolónál különösen fontos.

A cél London!

Számomra az olimpia előtt kulcsfontosságú volt, hogy a lábamban és a csípőmben hosszú ideje meglévő blokk feloldódjon – érvelt portálunknak Zwickl Dániel asztaliteniszező. Az egykor serdülő Európa Bajnokságot nyert balkezes játékos hajszállal marad le a pekingi kvótáról, és csalódottságában felhagyott az asztaliteniszezéssel is. Mint elmondta, Angliában sportmenedzseri és sportgazdász diplomát szerzett, azonban 2010-ben újabb esélyt akart adni önmagának. Mentálisan ismét felépítettem önmagam, a kezeléseknek köszönhetően pedig fizikálisan is rendbe jöttem – fogalmazott Zwickl, aki bár 124. helyen található a világranglistán, azonban meglepetéssel készül Londonra.

Kovács Katalin kajakozó számára elmondása szerint az utolsó pillanatban érkezett a segítség a gyógyuláshoz. Sokáig úgy tűnt, egy őszi biciklibaleset romba dönti sokévnyi kitartó edzés eredményeit. Az olimpiai bajnoknőnek az év elején megműtötték ugyan a könyökét, ami azonban továbbra sem működött tökéletesen. Korábban elkerültek a sérülések, azonban a könyökön már hónapok óta nem javult – magyarázta a programban való részvételét Kovács Katalin, aki tavasszal több alkalommal sem volt képes edzéseit minőségi szinten elvégezni. A kezelés azonban itt is meghozta a várt hatást. A bal lapockám alá, jobb alkaromba egy- egy cérnát helyezett be a doktornő, emellett pedig méregtelenítő kúrába kezdtünk – mesélt a részletekről az olimpiai bajnoknő, aki szerint a kezelések okozta fájdalom eltörpül majd a jövőben szerzett öröm mellett.

Bor Barna világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, a londoni olimpiai csapat tagja elmondása szerint lassan fél éve, hogy komoly nyaki és hátfájdalmakkal küszködött, ami megnehezítette a felkészülését. Mondanom sem kell, én is kerestem a megfelelő gyógyulás lehetőségeit, így orvostól- orvosig jártam, ám sajnos eredménytelenül – elevenítette fel az első lépéseket a cselgáncsozó, hozzáfűzve: sportolói körből szereztem tudomást dr. Kovalenko Marina módszeréről, akinél eddig három akupunktúrás kezelésen vettem részt. Az első kezelés után már lényegesen jobban éreztem magam és a szőnyegen is jobban tudtam vele mozogni. A második és a harmadik kezelést követően betartva a doktor nő tanácsait szinte százszázalékos lettem – szögezte le végül Bor Barna.

családháló.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
 • A hitelcsomag nem vezethet birodalomalapításhoz
  A hitel kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, "nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja".
MTI Hírfelhasználó