Részletes beismerő vallomást tett a pécsi gyilkos
A rendőrségi pszichológus, Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László beismerte tettét a hétórás kihallgatásán - mondta Sólymos Sára, kirendelt védő.
2012. július 17. 17:13

Az ügyvéd közlése szerint P. László részletes beismerő vallomásában úgy nyilatkozott, hogy tettét szexuális indíttatásból, egyedül követte el, és csak az eset után szembesült azzal, hogy meggyilkolta a lányt.

A gyanúsított azt vallotta, hogy alkohol és szintetikus kábítószer hatása alatt állt azon az éjszakán.

Sólymos Sára azt mondta: védence most is azt vallotta, hogy egyedül követte el a gyilkosságot, és „most tudatosul benne, milyen szörnyű bűncselekményt követett el”, amit megbánt. A gyanúsított arról beszélt a rendőröknek, hogy szexuális indíttatásból támadt a lányra, de tagadta, hogy nemi erőszakot követett volna el rajta. 

A tettére nem tudott magyarázatot adni, de „mindvégig abban a hitben volt, hogy nem halt meg a hölgy”. Az áldozat mobiltelefonját és készpénzét vitte magával, a tetthelyről hazament, elaludt, és ébredése után tudatosult benne, hogy mit tett. A lakásáig kísérte az áldozatot, aki onnan kezdett el menekülni.

A Pécs Ma című lapnak Sólymos Sára azt mondta: P. Lászlónak a vallomása szerint fegyvere nem volt, a lány lakásától nem messze szólította le Bándy Katát, akivel ezután együtt mentek egy közeli, Vadász utcai buszmegállóig, majd a lány menekülni kezdett, és onnan hurcolta el a tett színhelyére.

MTI, index, Pécs Ma
MTI Hírfelhasználó