Bándy Katára emlékeztek a bazilikánál
Három-négyszázan vettek részt a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata emlékére szervezett szombat esti virrasztáson, a budapesti Szent István-bazilika előtt.
2012. július 22. 15:14

Jónás Marianna, az egyik szervező elmondta, hogy az este héttől éjfélig tartó csendes megemlékezés résztvevői virágokat hoztak és gyertyát gyújtottak, így emlékezve a pszichológusnőre.

A szervezők, akik Megemlékezés és virrasztás Bándy Kata emlékére címen hoztak létre egy csoportot a Facebook közösségi portálon, azért szervezték a megemlékezést, hogy kifejezzék szolidaritásukat azokkal, akik közel álltak az áldozathoz, és elítéljék a rasszista megnyilvánulásokat, amelyek az egész roma közösséget azonosítják az elkövetővel.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított P. Lászlót szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

A belügyminiszter által a közszolgálat halottjának nyilvánított Bándy Katát július 23-án temetik el Szekszárdon.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó