Izraeli lapok a szerdai focimeccsen történt antiszemita incidensekről
A magyar hatóságok még mindig nem kértek bocsánatot az Izrael-ellenes és antiszemita incidensek miatt, amelyek az augusztus 15-i izraeli-magyar labdarúgó mérkőzésen történtek Budapesten - írta a Haarec című izraeli napilap.
2012. augusztus 20. 13:19

Az újság honlapján vasárnap este megjelent írás felidézi, hogy a magyar szurkolók a lelátókról "büdös zsidót" kiáltottak, Mussolinit méltatták, Palesztinát éltették, és az izraeli himnusz elhangzásakor hátat fordítottak a focipályának.

A The Jerusalem Post is teret szentel internetes felületén a barátságos mérkőzésen történteknek. Megszólaltatja Efraim Zuroffot is, a Simon Wiesenthal Központ izraeli irodájának igazgatóját, aki szerint a Puskás Ferenc Stadionban történtek egy, az ország egészét sújtó problémára mutatnak rá.

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/watch-hungarian-soccer-fans-disrupt-israeli-anthem-with-anti-semitic-slurs.premium-1.459251

http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=281862 

Budapesti viselkedésükért bocsánatot kértek az izraeli focisták 

Az izraeli labdarúgó-válogatott több tagja is bocsánatot kért szerdán amiatt, hogy az előző nap nevetgéltek a budapesti Dohány utcai zsinagógában a holokausztról tartott előadás alatt. A labdarúgók azt mondák, nem az előadáson, hanem a tolmácson nevettek.

A magyarokkal barátságos mérkőzést játszó izraeli focisták kedden látogatást tettek a budapesti zsinagógában, ahol előadást hallgattak meg a nácik által elpusztított magyar zsidókról - idézte a Times of Israel híroldala a Sport Channel televízió tudósítását. A híradás szerint néhány játékos az előadás közben nevetgélt.
Eli Guttman, az izraeli válogatott szövetségi kapitánya megrótta az említett játékosokat magatartásuk miatt. A televíziós híradásban a szóban forgó labdarúgók sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt, bocsánatot kértek, hangsúlyozva, hogy nem tiszteletlenségből nevetgéltek. Mint mondták, nevetésüket nem a holokausztról szóló előadás váltotta ki, hanem az, hogy a tolmács "olyan viccesen beszélt".

Fenyegetve érezték magukat az izraeli focisták Budapesten

A fociválogatott edzője a tel-avivi repülőtéren azt mondta, több figyelmeztetést is kapott a csapat Budapesten. 

Edzője szerint több fenyegetés is érte az izraeli labdarúgó-válogatottat Budapesten, ahol szerdán barátságos mérkőzést játszottak a magyar válogatott ellen - írja internetes oldalán a Jerusalem Post című izraeli lap. Miután csütörtökön a csapat visszatért Tel-Avivba, Eli Guttman azt mondta, hogy többször figyelmeztették őket, hogy veszélyben van a küldöttség.

"Nem tudom, mennyire tudtak erről Izraelben, de a játékosok is tudtak egy támadás lehetőségéről" - mondta Guttman a Ben-Gurion repülőtéren riportereknek, további részleteket azonban nem árult el. A magyar rendőrség szerint a saját biztonsági csapattal érkező izraeli válogatott nem volt veszélyben.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett meccsen nem történt rendbontás, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött.

MTI, origo
  • Amerikától Szlovákiáig bírálják Sorost
    Robert Fico, Recep Tayyip Erdoğan, Matteo Salvini és Jarosław Kaczyński – csak néhány politikus azok közül, akik a belügyeikbe való beavatkozással vagy az országuk választásának befolyásolásával vádolták meg Soros Györgyöt az elmúlt években. A magyar származású amerikai milliárdos nevét könnyedén fellelhetjük a külföldi sajtóban is.
  • Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot Müller Cecília
    Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.
  • Copy-paste forradalmak
    A forradalomexport azért veszélyes, mert a Majdan-klónok képesek önmagukat területileg átmásolni.
MTI Hírfelhasználó