Kubatov: Senkinek nem okoz hátrányt az előzetes regisztráció
A választások előtti előzetes feliratkozás is a témája lesz a Fidesz és a KDNP ma kezdődő három napos kihelyezett frakcióülésének, mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
2012. szeptember 5. 10:42

Ma este kezdi meg a parlament őszi ülésszakára felkészülő frakcióülését a Fidesz és a KDNP a sárvári négycsillagos Park Inn Hotelben. A tanácskozás három napig tart, és információink szerint szó lesz az IMF tárgyalásokról, a munkahelyvédelmi akciótervről és számos közoktatási kérdésről.

A választási eljárással kapcsolatban biztosan egyeztetnek az előzetes regisztrációról, vagy feliratkozásról. Kubatov Gábor pártigazgató erről az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a párton belül nem találkozott a rendszer bevezetését elutasító véleménnyel.

Mint fogalmazott, a legszebb szakaszban van a törvényalkotás, mert még minden javaslat az asztalra kerül. Megerősítette: a párton belül nincs nagy ellenállás a kérdésben. A világban sok helyen - angolszász országokban is - van feliratkozás vagy regisztráció, amelyek jól működnek.

Kubatov Gábor szerint a 2006-os számokból kitűnik, hogy akkor nagyjából 30 ezer olyan ember volt, aki nem szerepelt a magyarországi névjegyzékben, ami tehát pontatlan.

A regisztráció mellett szóló másik érv az is, hogy hasonló megítélés alá kerüljön mindenki, nem lehet ugyanis megtenni, hogy a határon túli magyaroknak és a kisebbségeknek fel kell iratkozniuk, a határon belülieknek viszont nem.

Úgy véli, nem lesz olyan párt, amelynek ez versenyhátrányt okozna.

InfoRádió nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó