Lovasbemutatók és jótékonysági futamok a Nemzeti Vágtán
Kunkli Tivadar thai-boksz bajnok nyerte Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamát vasárnap délután a 2012-es Nemzeti Vágtán. A győztes százezer forinttal támogatja a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványt.
2012. szeptember 16. 18:03

    A sportolót a célban Pintér Tibor és Martinek János követte. Az ötödik Nemzeti Vágta alkalmából két jótékonysági sztárfutamon lovagolnak közismert emberek, hogy az általuk kiválasztott alapítványokat támogassák. Az összes alapítvány ötvenezer forintot kap, a két futamgyőztes által támogatott alapítványok pedig százezer forintot fordíthatnak majd nemes céljaikra.


A Nemzeti Vágta második napja egyértelműen a színes bemutatók és a döntők napja volt. A Lovas Parasport bemutatója és sorversenye után megrendezték a középfutamokat, amelyek eredményeképpen Molnár Gyöngyi (Bajai Kistérség), Bán Dóra (Tapsony), Vass Jennifer (Budapest, Ferencváros), Németh János (Baja) és Mátyás Edina Daniella (Tata) jutottak be az este kezdődő döntőre.


A középfutamokat követően sor került a második fogatvágta sztárfutamra, és a Zágonyi Emlékfutam döntőjére is. Az enyhe időjárásnak is köszönhetően szép számban érkezett közönség a Hősök terére, ahol a huszár hadi bemutató, lovasbemutató, díjugratás, illetve magas ugrató verseny szórakoztatta az érdeklődőket.


Idén először a több száz éves hagyománnyal rendelkező dámalovaglás hagyományát is felelevenítette a vágta: Janicsák Veca és Détár Enikő féloldalas ülésben vonult fel lóháton, őket kocsival kísérte a többi hölgy.


A bajnokok jótékonysági sztárfutama után bemutatkozik többek között a bábolnai ménes és a bugaci ménes puszta ötöse is, majd öt órától megkezdődnek a döntők: a kishuszár vágta, a fogatvágta és a jótékonysági sztárfutam, végül a döntő és az ünnepélyes díjátadó zárja a programot este hét óra előtt. 

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó