Újabb rendőri korrupció
Magyar Róbert egy újabb rendőri korrupciós esetről beszélt a Hír TV Riasztás című műsorának. A fekete sereg vezére azt állítja: havonta félmillió forintot kért tőle egy rendőr, hogy ne razziázzanak az általa üzemeltetett szórakozóhelyen.
2012. szeptember 25. 15:49

Kutyás őrök kísérték az interjúra a fekete sereg vezérét a szegedi Csillag börtönben. Magyar Róbert azt mondta: a rendőri korrupciós ügyben letartóztatott diszkókirály, V. László miatt kiáltották ki a rendőrök maffiavezérnek. „Nem vagyok a bűnszervezet vezetője, valakinek az érdekeltségét rontottam” – jelentette ki. Szerinte a korrupciós ügyben érintett rendőrök közül többen még szabadlábon vannak.

 „Ez már nagyon régi ügy. Nem akarok neveket mondani” – fogalmazott Magyar, hozzátéve: magas beosztású rendőröknek is benne volt még a kezük, köztük olyanoknak is, akiket már nyugdíjba küldtek vagy elbocsátottak.

A fekete sereg vezére azt állítja, ő már évekkel ezelőtt jelezte a nyomozó ügyészségnek, hogy rendőrök kérnek tőle védelmi pénzt. Egy rendőr „megismerkedett velem, becserkészett, megbarátkoztunk, és utána rátért arra, hogy jó lenne, ha meg tudnánk egyezni, ha fizetnék neki, akkor nem lenne itt molesztálva a szórakozóhely” – fogalmazott Magyar. Mint mondta, egy hónapra félmillió forintot kért tőle a rendőr. Elmondása szerint ezt jelezte is az ügyészségnek, ki is hallgatták, aztán megszüntették a nyomozást.

V. László ügyvédje tagadta, hogy a vállalkozó kapcsolatban állt volna Magyar Róberttel. „Nem ismeri, nem is találkozott Magyar Róberttel, semmi köze őhozzá, illetve az általa vezetett fekete sereghez” – mondta a Hír TV-nek Nagy Gábor, aki hétfőn indítványozta védence szabadlábra helyezését.

A rendőri korrupciós ügyekről nem Magyar Róbert beszélt először a Riasztásnak. Augusztusban a diósdi kettős gyilkosságban és olajügyekben elítélt Czibere Attila az interjúban H. Lajosra, a Nemzeti Nyomozó Iroda volt bűnszervezeti osztályvezetőjére vallott. Azt állította: 2005-ben többször is próbált beszélni a rendőrséggel, de az ügyet lesöpörték az asztalról.

HírTV - MNO nyomán
MTI Hírfelhasználó