Előzetesben maradnak V. Lászlóék?
Két hónappal hosszabbítaná meg az ügyészség a rendőrségi vesztegetési botrányban júniusban rács mögé helyezett V. László és társai – köztük volt rendőr főtisztek – előzetes letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet.
2012. szeptember 29. 10:12

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Fazekas Géza közölte: azzal indítványozták a kényszerintézkedések meghosszabbítását, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, különös tekintettel arra, hogy a terheltek a gyanú szerint bűnszervezetben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket.

A vesztegetési botrányban a KNYF elsőként az éjszakai mulatóiról elhíresült V. Lászlóval közölte, hogy a bűnszervezet vezetőjeként tartják számon. Őt követte G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetője, az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő K. Attila, a BRFK bűnügyi szervek bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának egykori, felderítéssel foglalkozó nyomozója és H. Lajos, az NNI azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetője, akik az ügyészség szerint tagjai voltak a bűnszervezetnek. 

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó