Új csúcsot állított fel a Barcelona!
Már hat meccsből hat győzelemnél tart az FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban, amellyel Tito Vilanova rekordot állított be. A sevillai siker azonban koránt sem volt könnyű, így a katalánok mestere is játékosai küzdőképességét emelte ki. A túloldalon Michel González úgy vélte, nem érdemelték meg, hogy pont nélkül távozzanak.
2012. szeptember 30. 14:56

„A döntetlen nem lett volna igazságos eredmény – mondta Tito Vilanova a meccs után, arra utalva, hogy a katalánok majdnem kétszer annyit lőttek kapura, mint a házigazdák. – Elég helyzetet teremtettünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Természetesen jobb lett volna nem ilyen szenvedve hozni a mérkőzést, de fontos volt, hogy a játékosok képesek voltak küzdeni a sikerért. Merthogy ezt tettük a találkozó során. Az, hogy fel tudtunk állni ilyen hátrányból, azt bizonyítja, a csapat folyamatosan nyerni akar.”

Hatból hat győzelem – eddig hibátlan Vilanovával a bajnokságban a Barca, ez egyben rekordbeállítás is. Eddig csak öt vezetőedző volt képes hasonló rajtra a katalánoknál, korábban James Bellamy (1929–1930), Johan Cruyff (1990–1991), Luis van Gaal (1997–1998), Pep Guardiola (2009–2010) produkált 18 pontos kezdést. 

Vilanova külön is kitért néhány játékosa teljesítményére:

„Cesc nagyon magas színvonalon játszott. Mindig a győzelemre tör, az első gólja is ezt bizonyítja. Meccsről meccsre jobban teljesít. Songnak nem volt könnyű dolga, a végén hármuknak kellett megoldaniuk a védekezést, de megállta a helyét” – így a Barca vezetőedzője, aki azt is hozzátette, egyelőre be kell osztania az ezúttal győztes gólt szerző David Villa erejét, hiszen hosszú sérülésből tért vissza.

Medel piros lapjával kapcsolatban kifejtette, ha valóban volt fejelés, az kiállítást ért, ugyanakkor volt egy pont, amikortól nem lehetett tudni, miért jár majd szabadrúgás és miért nem. A Barca vezetőedzője elismerte, Mateu Lahoz belenyúlt a meccsbe, de nem befolyásolta a végeredményt.

Természetesen Cesc Fabregas sem kerülhette el a kiállítással kapcsolatos kérdéseket:

„Megvolt a kontaktus, eltalálta az arcomat, ez az, ami számít. Nincs mit beszélni róla. A futballban ez piros lapot ér” – nyilatkozta a duplázó Fabregas, aki szintén kiemelte, ezúttal igazi tartásról kellett tanúbizonyságot tenniük, hogy vissza tudjanak jönni a meccsbe.

„Boldog vagyok, hogy segíteni tudtam a csapatnak abban a kevés időben, amíg a pályán voltam. A gól mindig fontos egy csatárnak, főleg ha az pontokat jelent a csapatnak. Ráadásul most erős riválisunkkal találkoztunk, amely vezetett a meccs nagy részében” – ezt már David Villa mondta.

A túloldalon a kiállított Michel González, a Sevilla trénere nem akart a bírókkal foglalkozni, inkább a saját játékosait dicsérte, de nem tudott szó nélkül elmenni egy-két kulcspillanaton:

„Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, most sem teszem. Mindössze annyit tettem szóvá, hogy kezezés történt az egyenlítő gólnál, de azt a választ kaptam, hogy vétlen volt. A jelentésbe az került be, hogy gazembernek neveztem, de az nem én voltam. Ezzel együtt sok jó dolgot csináltunk a meccsen, közel álltunk a kiemelkedő eredményhez. Csalódott vagyok a játékosaim miatt, nem érdemelték meg, hogy üres kézzel zárják a meccset.”

NSO
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó