Jelentős csapadék várható
Napközben elsősorban a Dunántúlon hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Néhol heves zivatar is lehet, viharos széllökésekkel és jégesővel.
2012. október 2. 09:27

Az előrejelzés alapján kedden az északnyugati megyéket leszámítva szórványosan alakulhat ki zivatar, lokálisan felhőszakadás (25-35 mm), néhol viharos széllökés (60-70 km/h) és kisméretű jég kíséretében. Elsősorban a középső és az északkeleti megyékben kis eséllyel heves zivatar is előfordulhat (széllökés 80-90 km/h, jégátmérő 2 cm körül). A Dunántúlon jelentős csapadék várható: a 24 órás csapadékösszeg 20-30 mm között valószínű.

Hajnalban a főváros térségét egy kiterjedt zivatarzóna érte el, amely reggel fél 8 körül már el is hagyta Budapestet. Napközben azonban további zivatarok, felhőszakadások jöhetnek.

Az idokep.hu azt írja: a nap folyamán várhatóan az Adria felől több hullámban érnek majd el minket felhőszakadással kísért zivatarok. Akár 50 mm csapadék is hullhat helyenként. Nyugaton elkezd beszivárogni a hideg, így ott csak 20 fok körül, keleten néhány órás napsütésre és 25-27 fokra lehet számítani.

Szerdától szombatig

Keleten, északkeleten is csökken a felhőzet, ott is megszűnik a csapadék. Ezt követően változóan felhős időre van kilátás, éjszaka foltokban köd képződhet. Szombaton ismét egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 17, 23 fokról 21, 25 fok közé emelkedik, majd az időszak végén nyugaton és északon 14, 20 fok közé esik vissza.

Gyenge hidegfronti hatás várható. Az erre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmosságérzet jelentkezhet. Növekszik a szervezet görcskészsége, a trombózisveszély. A test pH értékének lúgosabb irányba eltolódása vizenyősebbé, ödémásabbá teheti a szervezetet.

hirado.hu/met.hu
  • Gulyás: március 1-jéig meghosszabbodnak a jelenlegi szabályok
    A kormány a koronavírus-járvány miatt november óta érvényben lévő szabályok hatályát újabb egy hónappal, március 1-jéig meghosszabbítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
  • Krekó Péter magát tekinti áldozatnak
    Továbbra sem kér bocsánatot Krekó Péter botrányos nyilatkozatáért. A Political Capital ügyvezetője inkább végigpanaszkodta a baloldali sajtót, hogy lejárató kampányt indítottak ellene. Egy Soros György tulajdonában lévő amerikai portálon pedig hosszú cikkben álltak ki Krekó Péter mellett.
  • Felébred-e Brüsszel?
    Most, hogy Lenin egyre népszerűbbé válik Nyugat-Európában, kezdjük is egy tőle származó idézettel: a gyakorlat az elmélet igazságának próbaköve.
MTI Hírfelhasználó