Jelentős csapadék várható
Napközben elsősorban a Dunántúlon hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Néhol heves zivatar is lehet, viharos széllökésekkel és jégesővel.
2012. október 2. 09:27

Az előrejelzés alapján kedden az északnyugati megyéket leszámítva szórványosan alakulhat ki zivatar, lokálisan felhőszakadás (25-35 mm), néhol viharos széllökés (60-70 km/h) és kisméretű jég kíséretében. Elsősorban a középső és az északkeleti megyékben kis eséllyel heves zivatar is előfordulhat (széllökés 80-90 km/h, jégátmérő 2 cm körül). A Dunántúlon jelentős csapadék várható: a 24 órás csapadékösszeg 20-30 mm között valószínű.

Hajnalban a főváros térségét egy kiterjedt zivatarzóna érte el, amely reggel fél 8 körül már el is hagyta Budapestet. Napközben azonban további zivatarok, felhőszakadások jöhetnek.

Az idokep.hu azt írja: a nap folyamán várhatóan az Adria felől több hullámban érnek majd el minket felhőszakadással kísért zivatarok. Akár 50 mm csapadék is hullhat helyenként. Nyugaton elkezd beszivárogni a hideg, így ott csak 20 fok körül, keleten néhány órás napsütésre és 25-27 fokra lehet számítani.

Szerdától szombatig

Keleten, északkeleten is csökken a felhőzet, ott is megszűnik a csapadék. Ezt követően változóan felhős időre van kilátás, éjszaka foltokban köd képződhet. Szombaton ismét egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 17, 23 fokról 21, 25 fok közé emelkedik, majd az időszak végén nyugaton és északon 14, 20 fok közé esik vissza.

Gyenge hidegfronti hatás várható. Az erre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, álmosságérzet jelentkezhet. Növekszik a szervezet görcskészsége, a trombózisveszély. A test pH értékének lúgosabb irányba eltolódása vizenyősebbé, ödémásabbá teheti a szervezetet.

hirado.hu/met.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
 • Németország félrekezelt háborúja
  Angela Merkel szavakban tagadja a háború létezését, de tetteivel támogatja annak eszkalálódását.
 • Sorosék gyengítik a forintot
  A járvány okozta pénzpiaci bizonytalanságot kihasználva Soros Györgyék kíméletlen támadásokat intéznek a forint ellen. A spekulánstól eddig sem voltak idegenek a hasonló lépések, éppen ezért számos ország haragját kivívta. A Magyar Nemzet a következő napokban bemutatja a milliárdos legismertebb ügyleteit. Sorozatunkat az angol font elleni támadásával kezdjük.
MTI Hírfelhasználó