Hagyó Miklós: valótlan Antal Attila vallomása
Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szerint szinte semmi nem igaz abból, amit Antal Attila, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. egykori vezérigazgatója nyomozati szakban tett vallomása tartalmaz.
2012. október 2. 13:37

A korábbi, a bíróságon visszavont vallomásról - amelynek felolvasását kedden fejezték be a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőperben - az elsőrendű vádlott Hagyó Miklós úgy reagált, hogy ő senkit nem utasított szerződéskötésre.

Antal Attila korábban azt vallotta: Hagyó Miklós többször, egyszer pedig Demszky Gábor főpolgármester is arra utasította, hogy olyan szerződést kössön a BKV az ajánlott céggel, amelyet ő szükségtelennek ítélt.

A vádirat szerint a Hagyó Miklós által vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

MTI nyomán
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Brüsszelben is elismerik: Magyarország klímabajnok
  Orbán Viktor összegezte a klímaváltozás ügyében tartott értekezlet eredményeit, illetve azokat a sikereket, amit a klímavédelmi szabályok ügyében Magyarország ért el.
 • Szijjártó: magyar-orosz űrkutatási projektek indulnak
  Magyar-orosz űrkutatási projektek elindításáról, valamint a Nemzetközi Űrállomásra 2024-2025-ben felküldendő magyar űrhajós kiválasztásának megkezdéséről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában Dmitij Rogozinnal, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat igazgatójával.
 • Karácsony végül igent mondott a vb-re
  A legfontosabb budapesti fejlesztéseket vitatták meg a kormány és a Városháza képviselői a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tegnap délutáni ülésén. Az atlétikai világbajnokság körül egyetértés alakult ki, ám a szuperkórház megépítése, a Liget-projekt egyes elemei és az állatkerti biodóm megépítése körül maradtak bizonytalanságok.
MTI Hírfelhasználó