Már szervezik az akciót: Október 23-án forradalom Orbán ellen?
Interneten támadnak Portikék, Hagyóék
Az interneten olyan szamizdatjellegű kiadványok tűntek fel, melyek a maffiaügyekben érintett személyek professzionális mentegetését, tisztára mosását szolgálják.
2012. október 3. 17:46

Ez derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból. Portik Tamás nemzetbiztonsági kapcsolatrendszere is új megvilágításba kerül.

Már szervezik az akciót: Október 23-án forradalom Orbán ellen?

Az interneten mára egymást érik a WikiLeaks-mintára felépített, bizonyíték-lerakatként (vagy épp dezinformációgyűjteményként) működő blogok, melyek segítségével nyomás alá lehet helyezni politikusokat, de akár ügyészeket, bírákat is. Kezd divattá válni, hogy a nagy büntetőeljárások gyanúsítottjai, vádlottjai köré internetes szurkolótáborokat szerveznek - egy-egy alvilági figura társadalmi megítélése tehát már nem kizárólag az ügyvédek retorikai parádéin múlik. A nyomozók, az ügyészek és a bírák közben továbbra is csak hivatalos szervként tudnak kommunikálni, azaz megeshet, hogy mire a perek élesbe fordulnak, a nyilvánosság a „meghurcolt" elkövetőkkel lesz szolidáris. A bűnösmentegetést Portik Tamás hívei mesterfokon űzik, de az Aranykéz utcai robbantás, valamint a Seres Zoltán és Prisztás József elleni merénylet felbujtójaként azonosított egykori olajvállalkozón kívül másoknak is kijár a virtuális védelem.

 „2012. október 23.: kitör az Orbán-diktatúra elleni forradalom? A fülkeforradalom után most végre jön az igazi?" - sorolja a kérdéseket a WordPress nemzetközi blogplatform „hungarianvirus" nevű aloldala (hungarianvirus.wordpress.com). A beazonosíthatatlan szerzők által jegyzett weblap a Fidesz-ellenes Facebook-csoportok gyűjtőhelyeként működik (és napról napra felszólítja a kormányt, hogy október 22-én éjfélig mondjon le). Van azonban egy eredetibb küldetése is: a Portik-ügy relativizálása. A „hungarianvirus" külön cikksorozatot szentel az Energol Rt. volt marketingigazgatójának, melyben leszögezi, Portik Tamás nem szent, de nem is sorozatgyilkos, „viszont egy ügyes csibész, aki nagy trükköket tudott varázsolni, és ezzel sok ellenséget gyűjtött".

A fenti túlkapások ellenére a „hungarianvirus" igyekszik a hitelesség látszatát kelteni. Megnevezi például Portik legfelsőbb titkosszolgálati kapcsolatait - a Katonai Biztonsági Hivatalt megjárt Németh József és Glemba István személyében. A Heti Válasz úgy értesült: mindez dezinformáció; tény ugyanakkor, hogy az említett személyek egyikének van olyan rokona, aki a Nemzetbiztonsági Hivatalt 2009-ig irányító Laborc Sándor szűk stábjában dolgozott, és e minőségében Portik is a látókörében lehetett.

A „hungarianvirus" meglepő bennfentességgel taglalja, hogy az Energol-igazgató már a '90-es években be akart szállni a médiába (Gyárfás Tamáson keresztül), de ez csak később sikerült neki. A blog szerint strómanokon keresztül ma ő birtokolja azt a Generál Média-csoportot, amely a MyVip közösségi portál, a „könnyed, férfias témákkal" hódító Mellesleg.hu vagy az Ingatlanok.hu lakáskereső működtetőjeként a hazai online piac egyik zászlóshajója. A Gentleman Magazine című prémiumlapot is kiadó Generál Média Kft. tulajdonosa a valóságban egy Seychelle-szigeteki gyökerekkel rendelkező szlovák vállalat - a hivatalos cégiratokból tehát lehetetlen kiolvasni a Portik-befolyást. Ennek ellenére lehet, hogy igazat ír a „hungarianvirus", hiszen a Generál főnöke, Holman Endre és Portik fia között 2009-ben volt dokumentált üzleti kapcsolat (egy Galamb 4 nevű kft. adásvételekor).

A fenti információfoszlányok összeolvasása után adódik a megfejtés: mivel a médiavállalkozóvá avanzsált Portik a MyVip és a többi regisztrációhoz kötött netes szolgáltatás révén több millió állampolgárról őriz személyes adatokat, evidens, hogy szövetségben dolgozott a rendőrséggel és a titkosszolgálatokkal. Minden lehetett tehát, de merényletek felbujtója, no, az nem - sugallja a „hungarianvirus".

A Portik Tamás köré épített blogvédelmi rendszerről, illetve a most folyó nagy büntetőeljárások más érintettjeit (például Hagyó Miklóst) mentegető internetes termékekről a holnapi Heti Válaszban részletes összeállítást közlölnek.

Heti Válasz
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Védjegyek is oltalmazzák a magyar borokat
  Nemzetgazdasági érdek, hogy a hazai termesztők a különböző oltalmakkal meg tudják védeni a minőségi magyar borokat, ebben nyújt segítséget szolgáltatásaival a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
 • Orbán–Orban-találkozó lesz a magyar–román határon?
  A magyar és a román miniszterelnök jelenlétében avathatják fel szeptember 4-én a két ország határához vezető Bihar–Bors autópálya-szakaszt és az új határátkelőt. Erről Ovidiu Barbier, a romániai közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) igazgatóhelyettese beszélt egy televíziós interjúban.
 • Vidnyánszky, a „román”
  A DK-szimpatizánsok keménymagja egyenesen Romániába zavarnák „vissza” a Beregszászról származó művészt.
MTI Hírfelhasználó