Vészköltségvetésre van szükség?!
Csaba László közgazdász szerint kellene készíteni egy vészköltségvetést, amely kevésbé derűlátó makrogazdasági pályára épül.
2012. október 4. 11:33

A jövő évi növekedési ütem valószínűleg nem fogja elérni a költségvetésben szereplő 1,6 százalékot - mondta Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász szerint éppen ezért egy kevésbé derűlátó makrogazdasági pályára épülő büdzsétervet is készíteni kellene.

Ezt hívhatjuk vésztervezésnek is. Mindenki - a bankok és a kis cégek is - készítenek ilyet. - hangoztatta az egyetemi tanár.

Ebben a többi között Csaba László szerint azokat a kockázatokat kellene kezelni, amelyekre az elemzők rendszeresen fölhívják a figyelmet. A kockázati tényezők között a közgazdász például az adóbevételi várakozásokat, a Nemzeti Bank és az Államadósság Kezelő Központ megadóztatását, és a foglalkoztatottság növelését említette.

InfoRádió
  • Tovább sunnyog Brüsszel
    Az Európai Bizottság megállapodott Magyarországgal a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni helyreállítás tervről szóló tárgyalások határidejének szeptember 30-ig tartó meghosszabbításáról - erősítette meg Veerle Nuyts, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.
  • Lenullázza magát a Momentum, nincs kiszállás a Gyurcsány-koalícióból
    Csökkenő támogatottság, Cseh Katalin botránya, elbaltázott előválasztási alkudozások, lebőgött pártelnök és belső megosztottság – így jellemezhető jelenleg Fekete-Győrék pártja. A Momentum ellenzéki reménységből a Gyurcsány-koalíció tagja lett, elemzők szerint lejtőre, a megszűnés közelébe került.
  • Repülés határok között
    Jó fél évszázada ért véget a hazai menetrend szerinti belföldi légi járatok kora. Egykor gyorsan és megfizethető áron lehetett velük eljutni az ország egyik részéből a másikba.
MTI Hírfelhasználó