Vészköltségvetésre van szükség?!
Csaba László közgazdász szerint kellene készíteni egy vészköltségvetést, amely kevésbé derűlátó makrogazdasági pályára épül.
2012. október 4. 11:33

A jövő évi növekedési ütem valószínűleg nem fogja elérni a költségvetésben szereplő 1,6 százalékot - mondta Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász szerint éppen ezért egy kevésbé derűlátó makrogazdasági pályára épülő büdzsétervet is készíteni kellene.

Ezt hívhatjuk vésztervezésnek is. Mindenki - a bankok és a kis cégek is - készítenek ilyet. - hangoztatta az egyetemi tanár.

Ebben a többi között Csaba László szerint azokat a kockázatokat kellene kezelni, amelyekre az elemzők rendszeresen fölhívják a figyelmet. A kockázati tényezők között a közgazdász például az adóbevételi várakozásokat, a Nemzeti Bank és az Államadósság Kezelő Központ megadóztatását, és a foglalkoztatottság növelését említette.

InfoRádió
  • Alapjogokért Központ: Csak a bizonytalanság biztos
    A baloldal érdeke egyértelműen az, hogy az előválasztás komoly nézeteltérésektől mentesen, botrányok nélkül valósuljon meg, éppen ezért egyelőre egységesnek, szolidárisnak mutatkoznak, azonban a lehetséges jövőbeni konfliktusok már körvonalazódnak – fejti ki a Magyar Nemzetnek készített elemzésében Tóth Erik.
  • Burgenlandi indiánok
    A trianoni reflexek kitűnően működnek osztrák barátaink lelkületében is.
  • Hazánk a harmadik legjobban átoltott ország Európában
    – Nehéz hetek várnak ránk, ezért az sem zárható ki, hogy szükség lesz további járványügyi intézkedések bevezetésére – mondta az operatív törzs hétindító sajtótájékoztatóján Müller Cecília
MTI Hírfelhasználó