A Hősök teréről indul a békemenet
Elkészült az október 23-i budapesti békemenet forgatókönyve. Eszerint a Hősök terén gyülekezik majd az ünneplő tömeg 13 órától, ahonnan 14 órakor indulnak el az Andrássy úton – írja a Magyar Nemzet.
2012. október 12. 13:26

A békemenet az Oktogonnál jobbra fordul, és a Teréz körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon haladva érkezik meg a Parlament előtti Kossuth térre, ahol 16 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet a központi állami ünnepségen – írja a Magyar Nemzet.

A békemenet egyik fő szervezője, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a lapnak elmondta: ezúttal is csendes, mosolygós ünneplésre készülnek, és arra kérik a reményeik szerint sok tízezernyi résztvevőt, hogy – miként januárban vagy márciusban – csak nemzeti zászlókat hozzanak magukkal. Jelezte, várhatóan most is sok lengyel támogató érkezik a rendezvényre. – A békemenet nem valaki vagy valami ellen irányul, hanem kiállás az adósrabszolgaság és a szegénység felszámolásáért küzdő kormány mellett – hangsúlyozta Csizmadia László.

A menet résztvevőit el fogják választani a kormányellenes demonstrálóktól – erről már Fricz Tamás, a békemenet egyik szervezetője beszélt a Hír TV Rájátszás című műsorában.Hozzátette: természetesen nem arról van szó, hogy most egy polgárháború robbanjon ki. A legkevésbé sem. Viszont nagyon fontos, pontosan ezért, mert ez a nap egy szimbolikus nap, amikor a politikai erők és a mögöttük álló társadalmi és civil szervezetek az erejüket meg akarják mutatni” – mondta Fricz.

A januári Békemenet Magyarországért rendezvény után a Belügyminisztérium (BM) azt közölte, négyszázezren demonstráltak a kormány mellett Budapesten. „Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett” – írta akkori közleményében a BM. Március 15-én a békemenet lengyelekkel vonult a Kossuth térre, ahol meghallgatták Orbán Viktor ünnepi beszédét.

Magyar Nemzet nyomán
MTI Hírfelhasználó