Iszapömlés - Mal-vezérigazgató: tervezői, hatósági hiba és vis maior okozta a katasztrófát
A vörösiszap-katasztrófát az ügyben indított büntetőper elsőrendű vádlottja szerint tervezői, hatósági hiba és vis maior okozta
2012. október 18. 17:42

B. Zoltán, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója csütörtökön a Veszprémi Törvényszéken, felidézve a történteket, szemtanúkra és szakértőkre hivatkozva azt mondta, hogy a katasztrófa az említett okokra vezethető vissza.

A vezérigazgató meghallgatásának harmadik napján, a Szabó Györgyi vezette büntetőtanács előtt kijelentette: a cég a tározókazettát a vád állításával szemben a rendeltetésnek megfelelően használta.

mti
  • Kövér: Magyarország magyar ország akar maradni
    Kövér László azt mondta: a több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben "egy demokratikusan megválasztott Országgyűlés által 2011-ben megalkotott első írott alkotmányunk szerint mi, magyarok a jövőben is önrendelkező és cselekvőképes államban, önazonosságát megőrző nemzetként és demokratikus jogrendben akarunk élni".
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
MTI Hírfelhasználó