Halottak napja - Rendkívüli járatokat indítanak a temetők felé Budapesten
Több rendkívüli járatot indít a temetők felé a halottak napja miatt a Budapesti Közlekedési Központ, számos meglévő járat pedig már a hosszú hétvége előtti munkanapokon sűrűbben jár majd - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2012. október 27. 15:20

A közlemény szerint az Új köztemető felé közlekedő 28-as és 28A jelű villamosok szombat déltől sűrűbben követik egymást. Ezenkívül vasárnap, valamint november 1. és 3. között rendkívüli járat indul 28B jelzéssel a Keleti pályaudvartól, a 24-es villamos végállomásáról.

Az amúgy csak hétközben közlekedő 37-es villamos mindenszentek napján, november 1-jén is szállít utasokat, bár rövidített útvonalon, a temető és az Őrház között. A 68-as busz szombattól november 3-ig napközben sűrűbben közlekedik, és csuklós járművek szállítják az utasokat. Vasárnap, valamint november 1. és 3. között rendkívüli járat indul 68A jelzéssel, ez a Határ úti metróállomás és a köztemető között közlekedik majd.

Ugyanebben az időszakban a 202E vonalán is csuklós buszok járnak, a 95-ös buszok pedig november 1. és 4. között módosított útvonalon közlekednek. Az Új köztemetőnél október 31-én este 11 órától november 4-én 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben. A Farkasréti temető felé az 59-es villamosok, valamint a 8-as és az 53-as buszok szombattól november 4-ig sűrűbben közlekednek.

A budafoki temetőbe az 58-as autóbusz mellett az 58A járattal is el lehet majd jutni. A csepeli temető felé is indul rendkívüli járat, a 38-as és a 138-as buszon kívül a 38B jelű járat megy arra. A Megyeri temetőt a 30-as, a 30A jelű és a 30B járattal is el lehet érni. Az óbudai temetőhöz a 160-as és a 260-as busz egy héten át sűrűbben közlekedik, 218A jelzéssel pedig rendkívüli járat indul a Szentlélek térről.

A pesterzsébeti temetőt a sűrűbben közlekedő 52-es villamos és 36-os busz mellett a 36B rendkívüli járattal is el lehet majd érni. A kispesti temetőbe a sűrűbben közlekedő 42-es villamossal, a 93-as és a 194-es buszokkal lehet eljutni, a pestszentlőrinci temetőt pedig a 93-as, a 182-es és a 184-es buszokkal lehet elérni, ezek mindegyike sűrűbben indul november első napjaiban. A cinkotai temetőnél járó 92-es buszok szintén sűrűbben közlekednek november 3-ig, ahogy a rákospalotai temetőt érintő 130-as, 196-os és 196A jelzésű járatok is.

mti
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó