Halottak napja - Rendkívüli járatokat indítanak a temetők felé Budapesten
Több rendkívüli járatot indít a temetők felé a halottak napja miatt a Budapesti Közlekedési Központ, számos meglévő járat pedig már a hosszú hétvége előtti munkanapokon sűrűbben jár majd - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.
2012. október 27. 15:20

A közlemény szerint az Új köztemető felé közlekedő 28-as és 28A jelű villamosok szombat déltől sűrűbben követik egymást. Ezenkívül vasárnap, valamint november 1. és 3. között rendkívüli járat indul 28B jelzéssel a Keleti pályaudvartól, a 24-es villamos végállomásáról.

Az amúgy csak hétközben közlekedő 37-es villamos mindenszentek napján, november 1-jén is szállít utasokat, bár rövidített útvonalon, a temető és az Őrház között. A 68-as busz szombattól november 3-ig napközben sűrűbben közlekedik, és csuklós járművek szállítják az utasokat. Vasárnap, valamint november 1. és 3. között rendkívüli járat indul 68A jelzéssel, ez a Határ úti metróállomás és a köztemető között közlekedik majd.

Ugyanebben az időszakban a 202E vonalán is csuklós buszok járnak, a 95-ös buszok pedig november 1. és 4. között módosított útvonalon közlekednek. Az Új köztemetőnél október 31-én este 11 órától november 4-én 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben. A Farkasréti temető felé az 59-es villamosok, valamint a 8-as és az 53-as buszok szombattól november 4-ig sűrűbben közlekednek.

A budafoki temetőbe az 58-as autóbusz mellett az 58A járattal is el lehet majd jutni. A csepeli temető felé is indul rendkívüli járat, a 38-as és a 138-as buszon kívül a 38B jelű járat megy arra. A Megyeri temetőt a 30-as, a 30A jelű és a 30B járattal is el lehet érni. Az óbudai temetőhöz a 160-as és a 260-as busz egy héten át sűrűbben közlekedik, 218A jelzéssel pedig rendkívüli járat indul a Szentlélek térről.

A pesterzsébeti temetőt a sűrűbben közlekedő 52-es villamos és 36-os busz mellett a 36B rendkívüli járattal is el lehet majd érni. A kispesti temetőbe a sűrűbben közlekedő 42-es villamossal, a 93-as és a 194-es buszokkal lehet eljutni, a pestszentlőrinci temetőt pedig a 93-as, a 182-es és a 184-es buszokkal lehet elérni, ezek mindegyike sűrűbben indul november első napjaiban. A cinkotai temetőnél járó 92-es buszok szintén sűrűbben közlekednek november 3-ig, ahogy a rákospalotai temetőt érintő 130-as, 196-os és 196A jelzésű járatok is.

mti
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Nemzeti örökségünk megőrzése a színházban is
  Nyílt levél színművészeinktől - A Színház- és Filmművészeti Egyetemen százötvenöt éve generációk adják egymásnak tovább a tudást és a szakma szeretetét. Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.
 • Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból
  Ha Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét "felszaladjon", ha "észnél van a határvédelemnél", ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy "baleknak" nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból - mondta Orbán Viktor kormányfő a közrádióban.
 • Nagybakos a magyar kultúra térképén - 925 év
  Sajnos, korábban valahogy (nyilván nem véletlenül!) nem fordítottak kellő figyelmet a magyar történelem tanításában a kimagasló személyiségekre, eseményekre. Példa erre a 907-es pozsonyi csata vagy a második, 1285 februárjában történt tatárjárás, amely fényes magyar győzelemmel végződött.
MTI Hírfelhasználó