Romney a fia közvetítésével kívánta megnyugtatni Putyint
Mitt Romney amerikai republikánus elnökjelölt a fia révén arról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy megválasztása esetén - választási retorikája ellenére - jó kapcsolatokat kíván fenntartani Oroszországgal - közölte pénteken a The New York Times.
2012. november 3. 09:27

    A lap értesülései szerint Romney második fia, Matt Romney a héten Moszkvában járt, ahol apjának ezt az üzenetét egy olyan személynek tolmácsolta, aki azt el tudja juttatni Putyinhoz. A The New York Times olyan forrásra hivatkozott, akinek tudomása volt a megbeszélésről.


    Matt Romney hivatalosan azért kereste fel az orosz fővárost, hogy befektetőket keressen az Excel Trust elnevezésű ingatlanvállalkozásához.


    A republikánus elnökjelölt Oroszországot a választási kampány során az Egyesült Államok "1-es számú geopolitikai ellenfelének" nevezte, és túlságosan "puhának" nevezte a Barack Obama elnök által Moszkvával szemben képviselt irányvonalat. Romney bírálta az elnököt amiatt is, hogy nagyobb rugalmasságot ígért Putyinnak a második elnöki ciklusára. A republikánus párti kihívó megválasztása esetére nagyobb "gerincességet" helyezett kilátásba az oroszokkal szemben.


    Mitt Romney támadta Putyinnak a belső ellenzékkel szembeni kemény fellépését, egyúttal azt is, hogy az orosz elnök megakadályozta, hogy a nemzetközi közösség határozottságot mutasson Iránnal és Szíriával szemben.

mti
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó