Magyar és szlovák képzőművészek közös kiállítása nyílt Győrben
Magyar és szlovák képzőművészek közös kiállítása nyílt kedden Győrött a Múzeumházban. A tárlaton hét szigetközi és hét csallóközi alkotó vonultatja fel munkáit Kortárs Művészeti Panoráma címmel.
2012. november 7. 06:24

    A KOMP betűszóval jelzett kezdeményezés összeköti a mesterséges határok által szétválasztott területek művészetét - mondta a megnyitón Székely Zoltán művészettörténész.


    A tárlat egyúttal regionálisnak is tekinthető, hiszen a Duna két partján, nevezetesen a Szigetközben és a Csallóközben alkotó művészek tárják munkáikat az érdeklődők elé - hangoztatta köszöntőjében Lebó Ferenc szobrászművész, a csoporthoz tartozó hét magyarországi alkotó egyike.


    A kiállított alkotások a hagyományos táblaképtől a különböző grafikai műfajokon és a plasztikai kísérleteken keresztül egészen az üvegablakok és ékszerek képviselte iparművészetig átfogják a művészetek szinte teljes spektrumát.


A kezdeményezés ötletgazdája Varga György mosonmagyaróvári festőművész, elképzelése a Rotary klub támogatásával valósult meg. A kiállítás anyagát az idén bemutatták Mosonmagyaróváron, Dunaszerdahelyen, Somorján és Köveskálon. Idén Győr az utolsó állomás. A 2013-as kiállítási sorozat első állomása a budapesti Hilton szálló lesz, a tárlat január 12-én nyílik. 

mti
MTI Hírfelhasználó