Főrendőrök is tanúskodtak
Folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásra szállítják csütörtökön Kalmár Tamást, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetőjét, akit a V. László nevével fémjelzett rendőrségi vesztegetési botrányban június elején helyeztek előzetes letartóztatásba – értesült a Magyar Nemzet.
2012. november 8. 10:46

A volt főtiszt védője, Arató György arról is tájékoztatott, hogy indítványára két magas beosztású rendőri vezetőt tanúként hallgatott ki az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Az ügyvéd személyiségi jogokra és a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta megnevezni, kik voltak azok a vezetők, akiket jelenlétében a főügyészség kihallgatott.

Mint mondta, a két tanú – egyikük a Blikk információi szerint Tóth Tamás budapesti főkapitány – nyilatkozatai alátámasztották ügyfele állítását, amely szerint neki nem volt befolyása arra, hogy a rendőrség melyik fővárosi szórakozóhelyen, és mikor tartson vagy ne tartson razziákat. A tanúként kihallgatott vezetők – másikuk a Magyar Nemzet értesülései szerint Tóth rendészeti helyettese – kapcsán az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy ügyfelével együtt több mint harminc, jelenleg is aktív rendőr maghallgatását indítványozták.

A lap korábban már arról is beszámolt, hogy a V. László-ügyben több rendőrt is kizáratna a nyomozásból az egyik, bűnszervezetben való elkövetéssel gyanúsított egykori főrendőr, Kalmár Tamás védője.

Magyar Nemzet nyomán
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó