"A NATO-nak fenn kell tartania védelmi képességeit"
A NATO-nak a gazdasági válság közepette is fenn kell tartania erejét és védelmi képességeit, mert az olyan biztonsági kockázatok és veszélyek, mint a terrorizmus a válság közepette is fennállnak - jelentette ki a szövetség főtitkára hétfőn Prágában.
2012. november 12. 13:35

Az észak-atlanti szövetség parlamenti közgyűlésének záró napján Anders Fogh Rasmussen a cseh fővárosban ismételten felhívta a figyelmet a védelmi kiadások további csökkenésének veszélyeire. Rámutatott, hogy a NATO európai tagállamai között csak két olyan van, amely a GDP szervezet által megkövetelt két százalékát fordítja a védelemre.

MTI nyomán
  • Az aréna jelesre vizsgázott
    Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.
  • SZDSZ-es tempó a Momentumban
    Elképesztő, hogy a Momentum és az elnök nem fogja fel: a magyar kisebbség védelme nem azzal függ össze, hogy Kelemen Hunor esélyes-e az elnökválasztási küzdelemben.
  • „Befolyásolási művelet” az októberi választáson
    Földi László: Az antagonizmusban lévő ellenzéki pártok a koncon való veszekedés miatt szétmarcangolnák egymást, de a külső erőtér ennek az elkerülésére elképesztő pénzt öl a 2022-es projektbe.
MTI Hírfelhasználó