"A NATO-nak fenn kell tartania védelmi képességeit"
A NATO-nak a gazdasági válság közepette is fenn kell tartania erejét és védelmi képességeit, mert az olyan biztonsági kockázatok és veszélyek, mint a terrorizmus a válság közepette is fennállnak - jelentette ki a szövetség főtitkára hétfőn Prágában.
2012. november 12. 13:35

Az észak-atlanti szövetség parlamenti közgyűlésének záró napján Anders Fogh Rasmussen a cseh fővárosban ismételten felhívta a figyelmet a védelmi kiadások további csökkenésének veszélyeire. Rámutatott, hogy a NATO európai tagállamai között csak két olyan van, amely a GDP szervezet által megkövetelt két százalékát fordítja a védelemre.

MTI nyomán
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó