Fábiánné után a fiúk is mennek
Egy-két héten belül eldőlhet, hol, melyik klubban folytatja pályafutását a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajaknégyes három MTK-s tagja, Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás, akik követve edzőjüket, Fábiánné Rozsnyói Katalint, elhagyják a kék-fehér egyesületet.
2012. november 16. 10:11

„Most még az MTK-ban edzünk, de szeptember 30-án lejárt a szerződésünk, új megállapodás pedig nem született – mondta Tóth. – Úgy gondolom, a kilátásaink jók, és reményeink szerint egy-két héten belül kiderül, hol folytatjuk. Nincsenek nagy igényeink, mindössze annyi, hogy legyen fűtés és meleg víz az öltözőben.”

Pauman hozzátette: ők nem szeretnék elhagyni az országot, anyagi gondjaik pedig a londoni siker után jelenleg nincsenek, de mindenképpen kell egy hely, ahol készülhetnek, és a jövőben is Fábiánné irányításával szeretnének felkészülni a versenyekre.

„Úgy tudom, a négyesünk vezérevezőse, Kammerer Zoltán is belevág még egy olimpiai ciklusba, és csakúgy, mint az idei játékok előtt, velünk akar dolgozni. Vele kiegészülve 6-7 fős csapatunk lehet, ez adhatja a jövőben a férfi kajakválogatott gerincét” – fogalmazott Pauman.

Távozásukat az MTK-tól – a mesteredzőhöz hasonlóan – ők is az adósságokkal és a bizalomvesztéssel indokolták.

„Újabb és újabb határidőket mondtak a tartozások rendezésére, ebben mi már nem tudunk bízni, és arra sincs garancia, hogy a jövőben majd rendesen mennek a kifizetések” – mondta Kulifai.

A klubnál 2004 óta dolgozó, olimpiai és világbajnokok sorát kinevelő Fábiánné Rozsnyói Katalin csütörtökön azt mondta: neki és a versenyzőknek összességében több mint tízmillió forinttal tartozik az MTK. A korábbi ígérgetések után ő október 31-ét jelölte meg utolsó határidőnek a tartozások rendezésére, de mivel nem történt semmi, távozik és jogi útra tereli az ügyet. Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott: nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, a szakosztálynak hatalmas érvágás az, hogy a mesteredző távozik, de az ígéret szerint december végéig rendezi az adósságokat az egyesület. A három kajakos – Kulifai, Tóth és Pauman – távozásával nem marad felnőtt versenyző a szakosztályban.

MTI/MNO nyomán
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó