EU: védjük meg a gyermekeket a káros internetes tartalmaktól!
Az Európai Parlament a keddi plenáris ülésén elfogadta "A gyermekek védelme a digitális világban" című jelentést. Az eddigi magyar szabályozás jó irányba tart.
2012. november 21. 17:35

A képviselők többsége elfogadta a kiskorúaknak az online tevékenységeik során történő védelméről szóló jelentést. A dokumentum megállapítja, hogy a mobileszközök megjelenésével a médiahasználók körébe egyre inkább beletartoznak a gyermekek. Rájuk különösképpen figyelni kell, hiszen ők egy sérülékeny csoportot alkotnak.

 

Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő ennek kapcsán elmondta: "A jelentés aktualitása egyre inkább nyilvánvalóvá válik manapság, mikor az internet felhasználásának és hozzáférésének terjedésével a gyermekek lassan hamarabb tanulják meg a számítógépet használni, mint írni-olvasni. Magam is rendkívül ártalmasnak tartom a káros internetes tartalmakat, amiktől meg kell védenünk a fiatalokat. Éppen ezért van szükség arra, hogy hazánkban is felhívjuk mind a gyermekek, mind a pedagógusok és a szülők figyelmét az online tartalmak veszélyeire."

 

Bagó Zoltán véleménye szerint az eddigi magyar szabályozás jó irányba tart, azonban fokozottan szükség lesz arra, hogy támpontot adjunk a gyerekeknek, a szülőknek valamint pedagógusoknak az interneten található online tartalmak biztonságosságáról.

- bszj -
MTI Hírfelhasználó