Tömegverekedés Budapesten: 35 embert vittek be
A két csapat szurkolói egy budapesti sörözőnél verekedtek össze az Újpest és a Diósgyőr labdarúgó mérkőzés előtt.
2012. november 26. 08:50

Összeverekedtek a vasárnapi futballmérkőzés előtt az Újpest és a Diósgyőr szurkolói - közölte ORFK Kommunikációs Szolgálata. A rendfenntartók 35 embert állítottak elő. A rendőrség tájékoztatása szerint mintegy ötven ember vett részt abban a verekedésben, ami 14.45 óra körül történt Budapest IV. kerületében. Az elsődleges megállapítások szerint a vendégcsapat szimpatizánsai megtámadták a söröző előtt italozó újpestieket, amiből verekedés alakult ki, "majd a diósgyőri szurkolók futva menekültek el".

A rendőrök összesen 35 drukkert fogtak el a helyszínen és egy kerületi bevásárlóközpont parkolójában, az elfogott rendbontókat előállították. A bűncselekményben hárman könnyű sérülést szenvedtek és anyagi kár keletkezett - áll a közleményben. Az ügyben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. Az MTI helyszínről származó információi szerint a verekedés az Újpest szurkolók egyik törzshelyének számító Szent László téri vendéglátóhely előtt történt. A verekedés során több asztal és szék is megrongálódott, üvegek és poharak törtek össze.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Novák Katalin Bagdadban
  Novák Katalin személyében első alkalommal látogatott magyar köztársasági elnök Irakba - közölte a Sándor-palota az MTI-vel.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
MTI Hírfelhasználó