Tízszázalékos gáz- és villanyárcsökkenés!
A gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentése feltételeinek kidolgozására kérte a kormány az illetékes minisztériumot a kormányszóvivő közlése szerint.
2012. december 5. 14:03

„A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit” – nyilatkozta az MTI-nek Giró-Szász András a kormányülés szünetében. Részleteket későbbre ígértek.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt úgy tervezi a kabinet, hogy csökken az e területen működő cégek profitja, és az összeg az embereknél marad. „A közszolgáltatások nem arra valók, hogy valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa” – mondta akkor a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél haszonnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé ékelődő szereplők esetében minimálisra kell csökkenteni a profitot.

A kormányfő és Johannes Teyssen, az E.ON elnök–vezérigazgatója ugyanazon a napon szándéknyilatkozatot írt alá az Országházban az E.ON-csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek az MVM-re való átruházásáról – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Ez a tranzakció illeszkedik a kormányzat rezsicsökkentő lépéseihez.

MTI
  • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
    Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
  • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
    Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
  • A magyar vármegye hagyománya és jövője
    A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó