Tízszázalékos gáz- és villanyárcsökkenés!
A gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentése feltételeinek kidolgozására kérte a kormány az illetékes minisztériumot a kormányszóvivő közlése szerint.
2012. december 5. 14:03

„A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit” – nyilatkozta az MTI-nek Giró-Szász András a kormányülés szünetében. Részleteket későbbre ígértek.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt úgy tervezi a kabinet, hogy csökken az e területen működő cégek profitja, és az összeg az embereknél marad. „A közszolgáltatások nem arra valók, hogy valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa” – mondta akkor a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél haszonnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé ékelődő szereplők esetében minimálisra kell csökkenteni a profitot.

A kormányfő és Johannes Teyssen, az E.ON elnök–vezérigazgatója ugyanazon a napon szándéknyilatkozatot írt alá az Országházban az E.ON-csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek az MVM-re való átruházásáról – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Ez a tranzakció illeszkedik a kormányzat rezsicsökkentő lépéseihez.

MTI