Segítő Vásár nyílik fogyatékkal élők alkotásaiból Budapesten
Segítő kiállítás és vásár nyílik szombaton a Millenáris parkban, a kétnapos rendezvényen a fogyatékkal élő emberek alkotásaiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek.
2012. december 8. 10:06

A kormány kiemelten kezeli a fogyatékosságügy kérdését, ezen belül pedig hangsúlyt fordítanak a társadalmi érzékenységre való nevelésre. Ez többek között a vásár célja is: megismertetni az emberekkel azokat a termékeket, amelyeket fogyatékossággal élő emberek készítenek - hangsúlyozta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Segítő Vásárt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

Mint mondta, a kormány a fogyatékosságügy területét többek között az Új Széchenyi Terv keretében is elnyerhető támogatásokkal támogatja, amelynek keretösszege 47 milliárd forint.


    A kétnapos rendezvényen a Kolompos és a Kaláka Együttes koncertje mellett "vak pingpong", láthatatlan vetélkedő, rugósfoci bajnokság és kézműves foglalkozások is várják a családokat. Az érdeklődők megtekinthetik, hogyan készülnek egyes termékek: lesz labdavarrás, kosárfonás, szövés és seprűkötés.

    Az eseményen fellép a Gördülő Tánccsoport, Muri Enikő és Kocsis Tibor, a látogatók beszélgethetnek Erőss Zsolt hegymászóval és találkozhatnak a londoni paralimpián nagy sikereket elért magyar versenyzőkkel is. A vásár vendége lesz a szépségkirálynő Weisz Fanni és Orsós Zsolt, a szolidaritás nagykövete is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.


    A megvásárolható termékek között a bőr táskák, kulcstartók és pulóverek mellett seprűk, kefék, kézzel font kosarak, rongy- és gyapjúszőnyegek is megtalálhatók. Emellett fajátékok, kézzel készített hímzett terítők, karácsonyi dísztárgyak, fazekas termékek és kézzel készült ékszerek színesítik a kínálatot.


    A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítését, társadalmi elfogadásukat és a közgondolkodás változását is segíti az Emmi által rendezett vásár, ahol olyan minőségi termékek kaphatók, amelyeket megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalók máskor világcégek számára készítenek. A rendezvény célja megismertetni ezeket a minőségi magyar árukat, növelve a termékek forgalmát és elősegítve a munkahelyek megtartását, bővítését.

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A brüsszeli bürokrácia visszaél a hatalmával
  "Egyes-egyedül a magyar baloldali ellenzék az, amelynek az az egyetlen egy politikai célkitűzése az európai politikában, hogy áskálódjon a saját hazája ellen" - jegyezte meg Deutsch Tamás, hozzátéve, ennek ékes bizonyítéka volt a határozat megszavazása. "Nem kevesebbet támogattak, mint hogy vegyék el a pedagógusoktól az ő béremelésük feltételeit szolgáló európai uniós forrásokat".
 • Európa alatt
  Egy szélsőséges figura „nácinak" minősített egy demokratikusan megválasztott vezetőt: ezzel próbálván lezülleszteni az európai politikai életet. Párttársainak kellene megfékezni a dühöngőt, de nem teszik.
 • Géppisztolyos migránsbandák randalíroztak
  Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva, erőszakosan próbálnak meg betörni az Európai Unióba. Ez súlyos bűncselekmény – szögezi le Bakondi György.
MTI Hírfelhasználó