Több településen tartanak választást
Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Négy helyen polgármester-választás lesz.
2012. december 9. 10:04

A Csongrád megye keleti részén található Ambrózfalván polgármestert és képviselő-testületet választanak. Az ötszáz lakosú településen a polgármesteri posztért három, a négy képviselői helyért tizenhat jelölt indul. A faluban 421 a szavazásra jogosult polgár.

A Zala megyei Kustánszegen is polgármestert és képviselő-testületet választanak. A 436 választásra jogosult két polgármesterjelölt közül választhat. A képviselő-testület négy helyére tíz jelölt pályázik.

Somogydöröcskén 134 választópolgár járulhat az urnához polgármestert és képviselő-testületet választani. Az időközi választáson két polgármesterjelölt indul, a négy képviselői helyre hét jelölt közül lehet választani.

A szintén Somogy megyei Szántódon a polgármester halála miatt tartanak választást. A csaknem hatszáz választásra jogosult három független jelölt közül választhat.

Szolnokon a 7. számú egyéni választókerületben a képviselő lemondása miatt tartanak választást. A mintegy 5500 választásra jogosult öt jelöltre adhatja le voksát.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókat valamennyi helyen reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben.

A választás napján a szavazókörök bezárásáig kampánycsend van érvényben.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó